La tradició de Sant Cristòfol es manté tot i la reducció del nombre de camions

Una corrua formada per més de 200 d'automòbils va esperar per aconseguir la benedicció

10.07.2017 | 10:57
Moment de la sortida de l´església del Cor de Maria

La jornada de celebració de Sant Cristòfol a Solsona ha tingut com a actes centrals la missa de diumenge a les dotze a l'església del Cor de Maria, la baixada en comitiva pel passeig del Pare Claret i la benedicció de vehicles a la plaça del Camp amb l'acompanyament de l'Orquestra Patinfanjàs. En paraules de l'Ajuntament solsoní, «la ciutat és fidel a la tradició també amb la festa dedicada al patró dels conductors».

La corrua de cotxes i camions va pujar la carretera de Torà i va baixar des de la plaça del Camp cap a l'avinguda del Claustre. Els cotxes i camions es van fer sentir durant una hora, mentre esperaven la benedicció. El solsoní Romà Guitart, des de la cua, va explicar que «amb la família sempre havíem vingut a beneir el cotxe, i aquest any, jo hi porto el cotxe nou. Abans hi havia molts més camions per beneir, ara no n'hi ha tants, però se segueix mantenint la tradició». Guitart va afegir que el fet que hi hagi menys camions per beneir és degut al tancament de l'empresa Tradema, la més important de la comarca fins que va tancar l'any 2012.

La jornada es va desenvolupar en un dia assolellat i, a més, va incloure una mostra de vehicles clàssics a la plaça del Camp. Va ser organitzada per l'Associació de Transportistes Sant Cristòfol, amb la col·laboració dels Amics dels Clàssics del Solsonès.

Sant Cristòfol és el patró dels conductors i protector dels viatgers i vianants. L'hagiografia del sant (sant Cristòfol de Lícia) diu que va ser l'encarregat de passar l'infant Jesús d'una llera del riu a l'altra. La festa, que és una de les més tradicionals de Solsona, ja va començar dissabte amb la primera revetlla d'estiu de la plaça del Camp, amenitzada per la formació Stres Band.

Mitja hora abans


Enguany, les revetlles d'estiu a Solsona s'han avançat mitja hora. Si sempre havien començat a les onze de la nit, aquest estiu s'inicien a dos quarts d'onze i acaben a dos quarts de dues, amb la voluntat de mantenir el públic al llarg de tota revetlla i evitar que a la segona part, a partir de quarts d'una, la plaça es vagi buidant, en paraules de l'Ajuntament.

Segons l'alcalde David Rodríguez, es tracta d'un pas per a la «introducció progressiva de la reforma horària en la programació d'actes municipals». De totes maneres, durant aquest estiu l'avançament horari s'aplicarà com a prova i se'n farà una valoració quan finalitzi el cicle de revetlles. Els balls de festa major es preveuen mantenir en l'horari de cada any.

La regidoria de Cultura, encar-regada de l'organització i programació de les revetlles, n'ha preparat vuit per aquest estiu. La primera ha estat la de Sant Cristòfol, amb Stres Band, i les següents tindran la presència de Bugatti, Joan Vilandeny, el Grup Diamants, Eclipse, Pep i María José, Elisabeth Majoral i Jordi Casellas, que oferirà l'últim ball el dia 26 d'agost.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Solsonès

Mor l'últim trabucaire de la primera colla solsonina

Mor l'últim trabucaire de la primera colla solsonina

El 2014 Ramon Cases va ser «el trabucaire en actiu més antic de Catalunya»

Seixanta alumnes del Solsonès reben els títols de les proves d'anglès

Seixanta alumnes del Solsonès reben els títols de les proves d'anglès

Els joves de la ciutat i d'altres poblacions veïnes han estat avaluats per la Universitat de...

El Consell suspèn el ple com a protesta per les «agressions antidemocràtiques»

El Consell suspèn el ple com a protesta per les «agressions antidemocràtiques»

La presidenta Sara Alarcón demana l'alliberament de les persones detingudes per tornar a...

Territori licita les obres de millora de la travessera urbana del terme de Solsona

Territori licita les obres de millora de la travessera urbana del terme de Solsona

Els treballs consisteixen en un reforç del ferm i tenen un cost de gairebé 500.000 euros

La primera biofira solsonina arrenca amb les activitats prèvies

La primera biofira solsonina arrenca amb les activitats prèvies

L'Ecològica comença aquest dissabte amb una visita a la granja Dpagès

Enllaços recomanats: Premis cinema