La fira occitanocàtara de la vall de Lord ha complert la seva 7a edició amb alguna novetat i la consolidació de les activitats que sempre han funcionat i han servit de reivindicació dels lligams històrics de la vall amb la nació occitana. Precisament, l'arribada dels occitans, amb la cercavila nocturna pels carrers del nucli antic de Sant Llorenç de Morunys, va ser un moment emotiu, segons els vilatans i visitants de la fira. El mercat càtar, que va ocupar diversos punts del nucli antic tant dissabte com diumenge, va tenir un nombre més reduït de parades amb relació a altres edicions. Tot i així, la majoria es mostraven contents, perquè «així no es repeteixen parades i hi ha menys competència, en general», explicaven des d'una parada de jocs artesanals fets sobretot amb fusta.

Enguany, com a novetat, hi ha hagut la ruta guiada de les ermites, organitzada entre l'associació cultural Vall de Lord i el Museu i Centre d'Interpretació de la Vall. Diumenge al matí els assistents van recórrer tres ermites romàniques dels municipis de Guixers i la Coma i la Pedra. Una altra novetat d'aquesta setena edició va ser el sorteig de 300 euros entre els que s'haguessin gastat més de 5 euros comprant al comerç local. Aquesta rifa de turisme, com l'han anomenat des de l'organització, va tenir lloc a la plaça Major, un dels punts neuràlgics de la fira juntament amb els claustres del monestir de Sant Llorenç. A la plaça Major hi va haver els tallers de vestits medievals, d'escuts medievals i maquillatge, a més de la paròdia d'arribada dels occitans, i el concert de música contundent d'estil medieval dels Berros de la Cort. Als claustres del monestir hi ha hagut durant tot el cap de setmana la mostra i degustació de formatges artesans, la xerrada «La invenció dels càtars», a càrrec de l'historiador de la UAB Sergi Grau, i la xerrada sobre catarisme a càrrec del també historiador de l'Autònoma i periodista Jaume Clotet.

Tant dissabte com diumenge, la fira es va concentrar a Sant Llorenç de Morunys, però divendres al vespre el municipi de Guixers va donar el tret de sortida als actes, amb el taller de vestits medievals i la botifarrada medieval a l'ermita de Sant Serni. També hi va haver música en directe a càrrec d'Els tritons de la Vall.

Dissabte a la tarda en concert acústic, l'Esguard de la nit va ser un altre dels grups que es van encarregar d'amenitzar la festa i fer viatjar els assistents a la fira. Finalment, The Naps a Cool's va tocar diumenge a les sis de la tarda, també en format acústic als claustres del monestir.

La pluja no va fer acte de presència dissabte, però diumenge a dos quarts de set de la tarda va fer moure el concert sota els porxos del claustre. A la mateixa hora havia començat un concert de música barroca dins l'església parroquial, amb La Melanzana Ensemble. La visita teatralitzada al centre històric de Sant Llorenç de dissabte al matí, organitzada pel Museu de la Vall, és un dels punts turístics forts que la vila vol potenciar de cara a l'estiu i a properes fires.