Els alcaldes dels municipis d'Olius, Navès, Castellar de la Ribera, la Coma i la Pedra han expressat disconformitat respecte als preus de la gossera municipal de Solsona. L'Ajuntament solsoní va signar el primer conveni d'utilització de l'equipament amb l'Ajuntament de Guixers.

En aquell moment, el consistori explicava que el centre de recollida de gossos municipal només acceptaria gossos de municipalitats amb les quals hagués signat prèviament un conveni, acollint-se a la Llei de protecció animal, que obliga els ajuntaments a disposar d'unes instal·lacions municipals o convenir el servei amb ens locals supramunicipals o amb altres municipis.

El conveni de la gossera municipal solsonina diu que cal una aportació inicial de 7 euros per habitant, i també responsabilitza l'Ajuntament usuari del servei del transport dels gossos fins a la gossera i del pagament de 100 euros per la gestió de cada incorporació. L'alcalde de Solsona, David Rodríguez, va descriure el conveni com un «oferiment als ajuntaments que vulguin donar resposta a la problemàtica dels gossos abandonats».

La de Solsona és l'única gossera municipal de la comarca, i ara mateix està al límit de la seva capacitat, amb 23 exemplars. Josep Maria Barbens, responsable del nou centre de recollida de la finca de la Rebollosa, afirma que dels que són de la capital comarcal «se n'acaba localitzant el propietari», però afegeix que la majoria de gossos provenen de fora de la capital del Solsonès.

El batlle de Solsona ha respost a les queixes tenint en compte que els ajuntaments més petits han de pagar una aportació inicial de set euros per habitant, inferior a la que correspon a Solsona, que té molts més habitants. També ha dit que el conveni inicialment va ser vist de manera positiva.