L'empresa solsonina GX Fibra ha arribat als polígons industrials de Solsona. De moment, ja està instal·lada a l'empresa Motocard, i els propers dies s'hi afegiran altres empreses. GX Fibra ja treballa a les localitats i zones industrials de Súria, Palà i Valls de Torroella, Cardona i el Pi de Sant Just, des que va començar a escampar-se l'any 2015, i preveu arribar a Solsona a partir de l'any vinent. Per altra banda, l'empresa manresana Fibracat ha declarat la seva intenció d'abastar el Solsonès a partir de l'any que ve, amb una inversió de 18 milions d'euros entre les comarques del Berguedà, l'Anoia, l'Osona, i el Solsonès.

En paraules de la directora comercial de Fibracat, Meritxell Bautista, l'empresa pretén obrir una botiga amb oficina d'atenció al públic a Solsona, «com a les altres capitals de comarca on hem arribat». Fibracat portarà la seva fibra, amb l'oferta de «200 MB simètrics, 500 MB i 1GB. Els mateixos serveis i característiques que oferim als indrets on ja estem presents», seguint amb les paraules de Bautista, que ha remarcat el servei de wifi que volen oferir als seus clients, «per tal que es puguin connectar a tot arreu on tinguem cobertura amb una velocitat de 50GB». Fibracat és una marca comercial de l'empresa Alta Tecnologia en Comunicacions, SL (ALTECOM). GX Fibra, pel seu cantó, és la marca comercial d'Elèctrica de Guixés Energia. El seu responsable, Josep Garcia, sempre ha declarat «prioritzar l'atenció directa als clients de manera immediata».

La infraestructura de GX Fibra, reivindicada pels ajuntaments de la zona i amb el suport de l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona (AdlSolCar) arriba a la capital del Solsonès mitjançant el desplegament de la xarxa FTTH (de l'anglès Fiber To The Home), coneguda com a fibra fins a la llar, per a la distribució de serveis de telefonia mòbil i fixa, Internet de banda ampla i televisió. L'empresa la descriu com una xarxa d'última generació de fibra òptica multiservei, que ofereix 300 MB de connexió asimètrica (amb 300 MB de baixada i 150 de pujada) i telefonia fixa (2.000 minuts a fixos i 300 a mòbils nacionals). També hi ha l'opció de contractar un servei simètric, fibra de punt a punt i una centraleta virtual, en funció de les necessitats.

Pel que fa a l'empresa Fibracat, l'any 2018 començarà a instal·lar-se a la comarca d'Osona, i just abans d'arribar al Solsonès presentarà el seu projecte a l'Ajuntament solsoní. Vol ser l'operadora de referència a Catalunya i comprendre les quatre províncies catalanes.