Dogs Adventure Weekend i el web Findes con tu perro, impulsades per Toni Lozano, permeten als participants fer activitats organitzades amb els seus gossos a la vall de Lord. Aquest cap de setmana, els assistents van poder dormir, menjar, fer canicaiac i activitats d’aigua a més de tallers de comunicació canina i d’iniciació a la cerca, i tot amb els seus gossos.

A quin hotel heu estat?

A l’Hotel Golf Natura del Port del Comte. És dels pocs que s’han ofert perquè els clients puguin portar-hi el gos, entrar a les habitacions sense dormir al llit, així com entrar i estar-se a la sala d’estudi. Pels àpats (el dinar i el sopar de dissabte i l’esmorzar de diumenge), els gossos van poder estar lligats a la terrassa de l’hotel.

Quines activitats heu dut a terme aquest cap de setmana?

Diumenge va ser sobretot per fer canicaiac al pantà de la Llosa, amb l’escola de piragüisme Kaiak K1, i també vam fer jocs d’aigua. Depèn de l’època, les activitats aniran més enfocades a la neu, fent trineu de neu o raquetes de neu. El canicròs o la iniciació a la cerca també tenen molt èxit en qualsevol època de l’any.

Quantes persones han vingut al Dogs Adventure Weekend i quan serà la propera edició?

La propera edició serà cap al setembre o a l’octubre. Com a Dogs Adventure Weekend es tracta de la segona edició, però abans ja havíem organitzat tres caps de setmana d’activitats amb gossos amb l’empresa Cau de Llops. Després ens vam unir amb Dakota’s Summits i la seva responsable, l’educadora i correctora canina Bea Gazeau. En aquell moment va néixer Dogs Adventure Weekend. Entre totes les trobades, podem dir que han vingut unes 80 persones. Tenim ganes d’acabar fent entre 6 i 9 estades cada any.

Totes les edicions les heu portat a terme a la vall de Lord?

Sí. Jo sóc de Rubí, però gairebé tots els caps de setmana pujo; ja sigui a l’hivern per fer múixing o a l’estiu per fer-hi qualsevol activitat. La gent queda enamorada de la zona. I és genial que hi haguem pogut crear un espai pet-friendly.

Sabeu d’altres empreses que ofereixin una estada semblant?

Som els primers que ho hem començat, que nosaltres sapiguem. Hi ha una empresa de Catalunya que ho fa, però només per als seus clients. I a Madrid, també està sortint alguna proposta.