? L'ampliació de l'abocador comarcal ubicat a Clariana de Cardener ha estat objecte de diverses sentències, que han declarat nuls els tràmits urbanístics efectuats.

La primera sentència que es va dictar va ser l'any 2011, i amb la darrera, que va arribar l'any 2016, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va anul·lar el pla especial urbanístic aprovat l'any 2012 «per no haver-se sotmès al tràmit d'avaluació ambiental estratègica de plans i programes i per haver-se efectuat una ordenació aliena a la prevista a les normes dels municipis sense planejament de les comarques centrals», en paraules de la comissió d'Urbanisme de la Generalitat.

Segons va explicar el conseller de Medi Ambient del Consell Comarcal del Solsonès, Albert Bajona, «ens trobem en un parèntesi etern. Des que es va presentar l'ampliació de l'abocador l'any 2008 en sòl qualificat com a no urbanitzable que el tema judicial s'està allargant».

El mateix conseller comarcal va recordar que ja s'han fet uns quants projectes «per adaptar-nos al que ens han anat demanant: la redacció d'un pla especial, l'aprovació del POUM de Clariana de Cardener, l'adaptació al POUM aprovat...».