L'Ajuntament de Solsona i la Policia Local proposen un taller d'educació viària amb motiu de la quarta edició de la Fira dels Oficis, que se celebrarà el proper dissabte 5 d'agost. Es recomana a les famílies que portin bicicleta i casc, i s'ofereix als participants la possibilitat de «convertir-se en agents per una estona i conèixer el cotxe amb què patrulla el cos solsoní», en paraules dels organitzadors. A més de la policia, la IV Festa dels Oficis també inclou la col·laboració del Forn de Sant Joan, l'Escola de Dansa de Solsona, l'establiment El Drac, la merceria Nuri i Petits Fotografia.

El taller d'elaboració de pa, consolidat i molt ben valorat les darreres edicions, es manté enguany, juntament amb les novetats dels tallers de creacions amb llaminadures, fotografia, dansa, patronatge i costura. Segons ha informat l'Ajuntament solsoní, el taller de costura es replanteja en aquesta edició.

Educació i societat

L'any passat, un centenar de famílies van participar a la cita estiuenca que se celebra a la Sala Polivalent i està organitzada per la regidoria d'Educació a través del Pla Educatiu d'Entorn. El pla conforma una proposta educativa per donar resposta a les múltiples necessitats de la nostra societat, i interrelaciona escola, ciutat, mestres i professors, mares i pares, entitats i veïnatge.

En paraules del consistori, el format de la Festa dels Oficis de Solsona està pensat perquè «tothom, sense limitacions d'edat, pugui passar per tots els tallers». Igual que l'any passat, es lliurarà un passaport als nens i nenes en el qual es deixarà constància de la seva participació en cadascuna de les propostes. No es requereix inscripció prèvia i és una activitat gratuïta que pretén oferir una tarda lúdica i educativa als infants solsonins de totes les edats.