Ahir a la tarda més de cent nens van omplir de gegants, nans i bestiari folklòric la capital solsonina. La Trobada de Gegantons va aplegar més de 350 persones a la plaça Major, entre les quals, més d'un centenar de nens inscrits. D'aquesta manera, la trobada es consolida i segueix remarcant la seva obertura, alhora que acosta la tradició i el folklore als solsonins més petits.

Els menuts de la ciutat van poder fer dansar les reproduccions a escala petita dels gegants i la resta de bestiari del carnaval i de la festa major. Però a més dels cent nens hi van participar capgrossos i gegants que ells mateixos havien elaborat a casa. Els actes van començar a les 5 de la tarda, amb la plantada de gegantons i el sorteig de dos nans, una novetat de l'edició anterior. Posteriorment, es va fer la cercavila pel nucli antic, que va acabar amb els ballets a la plaça Major, seguits de la ballada final i el final de festa.

Entre les diverses figures se'n podien trobar de qualsevol tipus imaginable, fins i tot un drac fabricat a casa, amb caixes de cartó, que en comptes de foc escopia aigua. En aquest sentit, des de l'organització de la festa es valora positivament el fet que els nens creïn les figures per a la festa.

Des de la Colla Gegantera del Carnaval, que fa tres anys que organitza la trobada conjuntament amb les regidories de Cultura i Educació, es va valorar molt positivament la trobada d'enguany. Tot i així, el cap de colla, Albert Caelles, considera que «sempre es pot innovar». «L'any vinent potser es podria millorar amb noves activitats relacionades, dirigides als més petits», va afegir.

Una trobada amb història

La trobada actual té una predecessora, la Trobada de Gegantons de Sant Roc, de la qual s'havien arribat a celebrar disset edicions, i el poble n'ha acabat agafant el relleu i la inspiració. En aquest sentit, alhora, cal destacar que bona part de la tradició gegantera de la vila prové del Taller Escultura Casserras, que fa més de 50 anys que crea i elabora gegants i peces folklòriques.