L´Ajuntament de Solsona va expressar ahir la seva consternació per la tràgica mort d´un nen de 13 anys en precipitar-se accidentalment per un penya-segat a Roses mentre realitzava una excursió amb una entitat solsonina. El consistori va voler traslladar el seu condol a la família de la víctima, natural de Barcelona, i als seus companys, en un moment tan dolorós.

El consistori solsoní ha convocat per aquest divendres a les 18:00 hores un minut de silenci a davant de l'Ajuntament, on la bandera onejarà a mitja asta.

Així mateix, l´alcalde accidental de Solsona, Lluís-Xavier Gonzàlez, que es va traslladar a Roses per fer costat a la resta del grup i les famílies que també s´hi van desplaçar, va manifestar el seu "ple suport a l´entitat", que compleix totes les ràtios d´infant per monitor. Els tres monitors que acompanyaven el grup són titulats. A més, "es tracta d´una entitat d´educació en el lleure, fortament arrelada en la vida social solsonina, amb una reconeguda experiència en aquest camp de prop de 50 anys que l´avala", afegeix.

El consistori solsoní va lamentar profundament aquest accident fortuït, una desgràcia per a la família, en primer lloc, que també suposa una cop dur per als ciutadans que havien conegut el nen, els companys i monitors de l´esplai i el món de l´educació en el lleure.

Malgrat el tràgic final, l´Ajuntament solsoní va agrair la ràpida actuació dels Mossos d´Esquadra i la Policia Local de Roses, els Bombers de la Generalitat i el SEM, que es van traslladar al lloc dels fets, situat entre Cala Montjoi i la Punta de la Ferrera, al terme municipal de Roses, així com a l´Ajuntament de la localitat altempordanesa per les tasques de coordinació del dispositiu mobilitzat i per l´acollida dels nens i les famílies que s´hi van desplaçar, i el suport psicològic que van facilitar al grup i la família.