L'ecòloga i ambientòloga de Prades de la Molsosa Marina Vilaseca és una de les impulsores de l'Arada-Creativitat Social. Un dels seus valors primordials és el de fer treball en xarxa, des de la gent, amb la gent. Fan coses, ja tenen una extensa llista de projectes desenvolupats. Un d'aquests és l'associació Territori de Masies.

Quin és el paper de l'Arada a Territori de Masies?

Portem a terme el projecte Actua, una de les parts tècniques del qual és Territori de Masies, que pretén crear espais i trobades informals als municipis del baix Solsonès (Clariana de Cardener, Pinós, Llobera, Pinell, Riner, la Molsosa, Llanera i Castelltallat).

Com va sorgir el projecte?

Va sorgir de la necessitat d'ordenar els recursos turístics i patrimonials que hi ha al sud del Solsonès, que són molt diferents dels del nord de la comarca. L'Arada promou el projecte, i les diverses trobades volen proposar actuacions concretes que molts cops els mateixos veïns tiren endavant, o també ens en podem encarregar nosaltres. Tanmateix, allò principal per a l'Arada és crear i fomentar els espais de debat.

I l'Arada, d'on va sortir?

D'un grup de gent que havíem treballat en projectes de desenvolupament local, i havíem començat un petit procés participatiu al Solsonès. Des de l'inici, els executors dels projectes de l'Arada són les persones participants.

Quantes diades de Territori de Masies heu fet?

Vam començar l'any 2012 amb la primera diada. Pel que fa al projecte, va ser al voltant de l'any 2009, i el 2013 ja ens vam constituir com a associació.