Gairebé 200 joves del Solsonès s'han inscrit a Garantia Juvenil en dos anys

La iniciativa per reduir l'atur entre els joves ofereix els programes Agrotreballa al Solsonès i Integrals

09.08.2017 | 08:15
Els joves d´Agrotreballa al Solsonès

Durant l'any 2016 han fet la inscripció a Garantia Juvenil uns 120 joves del Solsonès, i durant el 2017 s'han inscrit al programa al voltant d'una seixantena de persones. Aviat sortirà la convocatòria de joves en pràctiques per a l'any 2017, que permet contractar joves titulats durant sis mesos en una convocatòria en què participaran el Consell Comarcal i l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona.

Dels joves inscrits a Garantia Juvenil durant l'any 2016, se n'han inserit laboralment 36, 4 dels quals han estat contractats pel mateix Consell Comarcal i altres han estat inserits en entitats del territori com ara l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, l'ARADA-Creativitat Social o l'ARCA, l'associació d'iniciatives rurals de Catalunya.

Pel que fa als programes que s'han desenvolupat per a nois i noies inscrits al registre amb baixa formació i poca experiència laboral, Agrotreballa al Solsonès, dins de l'apartat Projectes Singulars i finançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), s'està portant a terme actualment i finalitza el 31 de desembre del 2017. Pretén inserir els seus 15 participants al mercat laboral o que retornin al sistema educatiu. Les seves bases són l'horticultura i els nous models d'economia social. De moment, s'han inserit 4 persones amb un contracte de sis mesos.

Integrals


El programa Integrals té dos vessants: Jove tu decideixes el teu futur i Jove tu pots, que atenen 15 i 20 joves, respectivament. També són finançats pel SOC, i tenen l'objectiu d'educar i inserir els seus participants. Jove tu decideixes el teu futur començarà la part formativa el setembre i l'edició del 2016 del Jove tu pots ha realitzat dos cursos en el sector de la restauració que han comportat 13 insercions, 5 contractes de sis mesos de durada o superior, 2 contractes d'obra i servei, 1 contracte indefinit i 5 contractes temporals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema