Solsona començarà a posar multes a les zones verdes d'aparcament del nucli antic

L'Ajuntament solsoní ha informat de l'acabament del període informatiu

18.08.2017 | 08:15
L´estacionament en zona verda de la plaça de Sant Joan

L'Ajuntament i la Policia Local de Solsona han acordat la finalització del període informatiu a les zones verdes del nucli antic solsoní, i a partir de dilluns es començaran a sancionar els «conductors que no compleixin la normativa de l'aparcament regulat» a la plaça de Sant Joan i al carrer i la plaça de Sant Salvador, en paraules del consistori solsoní.

D'aquesta manera, diumenge es donarà per acabat el període informatiu de les primeres zones verdes d'estacionament limitat gratuït del nucli antic solsoní, que, segons l'Ajuntament i la Policia Local, «s'han respectat tant durant la franja diürna com en la nocturna». El balanç de les dues primeres setmanes en què s'ha provat el funcionament de les zones verdes, per tant, és positiu. Es van començar a deixar avisos als vehicles el dia 7 d'agost, i aquest diumenge en serà el darrer.

La zona verda impulsada per l'Ajuntament solsoní permet l'estacionament durant una hora com a màxim en l'horari comercial, que s'aplica de dilluns a dissabte. I, pel que fa a les nits, de les nou del vespre a les vuit del matí, l'estacionament en zona verda és d'ús exclusiu per als veïns amb targeta de resident, amb motiu de les poques places d'aparcament que hi ha al centre històric. Per aquest motiu, la regidoria de Governació del consistori recorda als veïns que encara no disposen d'aquesta identificació que la sol·licitin a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC). Fins ara, s'han expedit una desena de targetes.

Aquest tipus de regulació de l'estacionament al nucli antic té per objectiu afavorir la rotació de vehicles per potenciar l'activitat comercial i reservar el limitat espai d'aparcament durant la nit als residents. Com a prova pilot, s'ha implantat a la plaça de Sant Joan i al carrer i la plaça de Sant Salvador. Posteriorment, si la zona verda funciona, és previst que s'estengui a les places de Sant Pere, de la Ribera, i a les places Santa Llúcia i Sant Isidre. Al principi de l'any 2013 es va començar a instaurar la zona blava a la capital del Solsonès, a la plaça del Camp i a l'aparcament de les Moreres, també amb la intenció d'aportar disponibilitat puntual de places d'aparcament per poder fer gestions o compres al nucli antic, en un exercici de dinamització.

Sancions

El cas omís de la normativa de les zones verdes se sanciona igual que a les zones blaves, amb una multa de 90 euros, que es pot cancel·lar si s'abonen 6 euros en el termini de 48 hores acudint a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) situada a la seu de l'Ajuntament de Solsona, o bé a través del número de compte corrent que apareix a la butlleta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Solsonès

El decreixement econòmic i social obre una xerrada i debat al casal La Fura

El decreixement econòmic i social obre una xerrada i debat al casal La Fura

«Per què la crisi no acabarà mai» és el títol de la...

L'alcalde de Solsona rep la citació per l'1-0, que per error el convoca a Cervera

L'alcalde de Solsona rep la citació per l'1-0, que per error el convoca a Cervera

Rodríguez (ERC) és diputat i per aquest motiu hauria de declarar davant el TSJC. El batlle no té...

Les primeres nevades de la temporada enfarinen cotes aletes del Port del Comte

Les primeres nevades de la temporada enfarinen cotes aletes del Port del Comte

Els primers gruixos de neu s'han acumulat més amunt dels 2.300 metres

L'estudi del projecte Espais naturals d'interior acabarà a final d'octubre

L'estudi del projecte Espais naturals d'interior acabarà a final d'octubre

Determinarà les accions i el pla d'usos per evitar la degradació de les zones a causa del mal ús

Els antics residents de la Carral retroben la seva infància

Els antics residents de la Carral retroben la seva infància

Una norantena de persones participaran en les colònies d'estiu per celebrar el 50è aniversari

Enllaços recomanats: Premis cinema