El programa Salut, consciència i moviment ha obert les seves inscripcions avui. Consta de dos cursos de benestar i salut, un dels quals s'estrena enguany: el de consciència plena i salut, que s'estructura en dues sessions de banys de bosc els dissabtes 30 de setembre i 7 d'octubre. de Solsona, adreçat a tota la població que vulgui millorar la salut física i emocional. L'altre curs és el de taitxí, que sumarà una edició més a partir del 19 de setembre.

Els banys de bosc combinen els beneficis del mindfulness, o consciència plena, amb la tècnica japonesa del Shinrin-yoku, basada en els efectes terapèutics dels boscos en la salut. Aquesta activitat parteix de la idea que un acostament a la naturalesa amb plena atenció i tots els sentits permet assolir el màxim benestar. El curs, emmarcat dins la fira L'Ecològica, anirà a càrrec de la psicòloga Montserrat Rodrigues.

El programa Salut, consciència i moviment està organitzat per les regidories de Salut i Polítiques d'Igualtat i el Servei d'Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal del Solsonès.