Bicicletes Farràs sempre ha acompanyat el Club BTT del Solsonès. De fet, la botiga de bicicletes solsonina va néixer l'agost del 1997, tan sols uns mesos abans que el club de bicicletes del Solsonès, que també celebra els 30 anys enguany. Concretament, el mes de desembre.

La sortida amb motiu de la celebació de l'aniversari de Bicicletes Farràs va agrupar una quarantena de socis del club BTT, que van fer una ruta cap als municipis del Miracle i Freixinet, i van acabar amb un sopar al bar López de Clariana de Cardener. La ruta va combinar carretera i muntanya i va servir d'avantsala del que serà la celebració dels trenta anys del club el proper desembre.

«Va ser a final del 1997, i quan ja n'hi havia alguns que pedalaven des de feia temps, que un nombrós grup d'aficionats a la bicicleta de muntanya van decidir fundar el Club BTT del Solsonès», expliquen des del club esportiu. Van decidir donar-li el nom de la comarca «per l'ampli ventall de possibilitats que ofereix per a la pràctica d'aquest esport», continuen.

La junta fundadora, al mes de desembre del 1997, estava formada pel president Pere Guitart Marbà, el vicepresident Joan Cases Solé, el secretari David Andreu Augé, el tresorer Jaume Sala Llorach i els vocals Josep Sala Jounou, Dario Donoso Llutart, Francesc Xavier Segués Codina, Xavier Xandri Guitart i Carles Vilaseca Parera. Actualment, segons les seves paraules, «els materials han canviat i alguns dels camins s'han perdut, però l'esperit de la junta continua sent el mateix». Xavier Xandri Guitart, responsable de Bicicletes Farràs, continua exercint de vocal, i els socis del club de ciclisme en general, i de ciclisme de muntanya en particular, desenvolupen les seves activitats dins de l'àmbit no competitiu organitzant sortides, rutes, i viatges per conèixer nous indrets.

El Club BTT del Solsonès té més de 115 socis, i cada any organitza la Marxa BTT del Solsonès, amb més d'una dècada de vida.