Eva Boixadera, Isabel Porredon i Isabel Barrera han volgut compartir la seva afició per les sales d'escapisme obrint-ne una al bell mig de Solsona, al local situat al número 48 del carrer Llobera. La Volta és el primer room escape de la comarca del Solsonès.

«Fa un any que vam començar a provar les experiències d'oci que ofereixen les sales d'escapisme. Primer, perquè ens ho van regalar; després, n'hem anat buscant nosaltres; actualment, formem un equip de cinc persones», explica Eva Boixadera. Les tres emprenedores de Solsona es van iniciar en el món del room escape l'estiu de l'any passat, i el desembre ja van fer les primeres reunions per crear el projecte La Volta, que no havien explicat a ningú fins ara, «ni a familiars ni a amics propers, perquè volíem que fos sorpresa», continua Boixadera, motivada amb l'obertura de l'espai programada per a aquest divendres, 1 de setembre, coincidint amb els actes previs de la Festa Major de Solsona.

«N'hi ha a Gironella, als afores de Berga, a Manresa... Però al Solsonès encara no n'hi havia cap». També n'hi ha que s'organitzen puntualment en indrets concrets, com ara a l'ajuntament de Berga o a dins de castells.

Les tres emprenedores comparen el desenvolupament del projecte amb un embaràs, ja que han estat nou mesos fins que han aconseguit obrir el local. «El que ens va costar més va ser trobar l'espai, tenint en compte la disposició, la instal·lació... I llavors, un cop el vam tenir, va ser el moment de crear la història de l'experiència i anar buscant tot el material necessari», continua Boixadera. Per a les tres solsonines, La Volta és un pas més de desenvolupament de la seva afició, amb la idea de conservar les respectives feines.

Tanmateix, estan obertes que el projecte pugui créixer i transformar-se. «Ens agradaria poder canviar l'ambientació d'aquí a un any o un any i mig». La versatilitat que pot oferir una sala d'escapisme va ser el que va fer decidir Porredon, Barrera i Boixadera a emprendre el projecte, ja que «sempre es poden afegir elements i històries noves», conclouen.