La 3a Caminada Popular de Cambrils, que se celebra aquest diumenge, ofereix un recorregut llarg de 14 quilòmetres i un de curt de 10 quilòmetres. S'inicia a dos quarts de nou del matí, i és prevista una durada de quatre hores, en una ruta per «paratges amb vistes espectaculars», segons el Club Esportiu, Cultural i Recreatiu Cambrils, l'ens organitzador.

El punt inicial i final és als Cor-rals de la Llaguna (Llinars). El camí del Peu del Pla de la Llaguna portarà els caminants a la font de la Pinyassa. Llavors, seguiran pel camí que marxa cap a la collada de la Travessa, per un camí que es va fer per treure fusta, als peus del cogulló del Turp.

Tanmateix, abans d'arribar al cogulló, que marca la ruta d'aquesta tercera edició, els participants passaran per la collada de la Coma, on hi haurà el primer control. Després de Tilló, el segon control es trobarà a la serra del Munyidor. El recorregut continuarà pel coll de Voltrera fins arribar a la capella de Santa Pel·laia, el tercer control. Llinars i el coll de les Comes donaran peu a l'última pausa, abans d'agafar el coll de Femia, la serra del Pedró, veure la bassa del Roc i tornar a l'inici.