Els turistes catalans de la vall de Lord provenen de la zona de Barcelona i el Vallès

L'Oficina de Turisme ha comptabilitzat més de 1.500 entrades, i el Centre d'Interpretació, més de 3.350

04.09.2017 | 08:03
Concorreguda cercavila amb els gegants a Sant Llorenç

L'Oficina de Turisme de la Vall de Lord, situada a Sant Llorenç de Morunys, ha fet recompte de les visites a l'equipament durant els tres mesos d'estiu, des de principis de juny fins a final d'agost. Si al juny hi ha hagut 128 visitants, al juliol n'hi ha hagut 330 i a l'agost, 1.102. Durant tot el període s'han comptabilitzat un total de 1.560 visites a l'oficina turística.

Després d'haver analitzat les enquestes fetes als clients, el servei encarregat d'informar i difondre sobre les possibilitats de la part nord-est de la comarca del Solsonès, afirma haver rebut més visitants de Barcelona, Terrassa i Sabadell que de Manresa. Si les ciutats del Barcelonès i el Vallès Occidental se situen respectivament en primera, segona i tercera posicions, Manresa és la quarta de la llista, tot i que és més de la vall de Lord.

Pel que fa al recompte de visitants de les diverses comunitats autònomes de l'estat espanyol, Catalunya, el País Valencià i el País Basc són les que aporten més turistes a la zona. Anant a un àmbit més ampli i tenint en compte els països, Espanya, França i el Regne Unit encapçalen la llista. La franja d'edat que predomina entre els visitants és d'entre 36 i 65 anys, seguint les informacions de l'Oficina de Turisme de la vall de Lord. D'aquests, la gran majoria la configuren parelles o famílies interessades sobretot en el turisme de natura i el turisme cultural, a més del turisme actiu i esportiu.

D'aquesta manera, la natura i la cultura serien els temes més buscats i demanats.Concretament, les peticions fetes durant aquests tres mesos a l'oficina han anat des de demanda d'informació general de la vall a rutes de senderisme, dades sobre el santuari de Lord, el nucli històric de Sant Llorenç de Morunys, el Zoo del Pirineu o el Salí de Cambrils, a part de sol·licituds sobre les zones de bany i de pesca, les activitats d'aventura o els esdeveniments culturals.

En general, les visites a l'oficina han augmentat exponencialment durant els mesos estiuencs i lleugerament respecte de les de l'any anterior, de la mateixa manera que ho han fet les del Museu-Centre d'Interpretació de la Vall de Lord. Si al juny va rebre 424 persones, el mes de juliol ja en van ser més de 1.000. Concretament, 1.093. L'agost ha estat el mes més fort, ja que s'han rebut 1.847 visitants. Normalment, el museu multiplica per dos les visites de l'oficina, on sol entrar només un membre de la família.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Solsonès

Mor l'últim trabucaire de la primera colla solsonina

Mor l'últim trabucaire de la primera colla solsonina

El 2014 Ramon Cases va ser «el trabucaire en actiu més antic de Catalunya»

Seixanta alumnes del Solsonès reben els títols de les proves d'anglès

Seixanta alumnes del Solsonès reben els títols de les proves d'anglès

Els joves de la ciutat i d'altres poblacions veïnes han estat avaluats per la Universitat de...

El Consell suspèn el ple com a protesta per les «agressions antidemocràtiques»

El Consell suspèn el ple com a protesta per les «agressions antidemocràtiques»

La presidenta Sara Alarcón demana l'alliberament de les persones detingudes per tornar a...

Territori licita les obres de millora de la travessera urbana del terme de Solsona

Territori licita les obres de millora de la travessera urbana del terme de Solsona

Els treballs consisteixen en un reforç del ferm i tenen un cost de gairebé 500.000 euros

La primera biofira solsonina arrenca amb les activitats prèvies

La primera biofira solsonina arrenca amb les activitats prèvies

L'Ecològica comença aquest dissabte amb una visita a la granja Dpagès

Enllaços recomanats: Premis cinema