Només un metge es presenta al concurs de mèrits del Centre Sanitari Solsonès

La junta es reunirà en els propers dies per comprovar que el candidat compleix els requisits

14.09.2017 | 08:11
La junta del Centre Sanitari de la comarca tornava de les vacances dimarts

La Junta del Centre Sanitari del Solsonès, Fundació Pública Comarcal, es va reunir dimarts passat, després de les vacances estivals, per tractar diversos aspectes. La sessió va ser ben curta, ja que va durar poc més d'1 quart d'hora, però s'hi van aprovar els diferents punts i l'executiu va donar compte d'altres informacions destacables.

En aquest sentit, al final de la sessió, la presidenta executiva, Pilar Fons, va informar que tan sols s'havia presentat un candidat al concurs de mèrits per la provisió d'un lloc de treball de metge del grup de personal laboral de la Fundació. Així doncs, el tribunal qualificador es reunirà aviat per comprovar que la persona que s'ha presentat compleixi els requisits i, si tot va bé, el podran acceptar i s'incorporarà a la plantilla de l'ens.

Més enllà d'aquesta informació, la junta va aprovar les bases per a la contractació temporal i a temps parcial, amb el 75% de la jornada, d'un diplomat en infermeria. Aquestes bases contemplen la contractació d'aquesta persona a través d'un contracte de relleu, fins a la jubilació del treballador que se substitueix, prevista per a l'any 2021. El candidat ha de complir els requisits contemplats a les bases aprovades, i serà valorat sobre una taula de puntuació, a més d'altres valoracions puntuables, com una entrevista i una prova de coneixements, entre altres aspectes.

La junta va tractar més temes, per exemple, en l'apartat d'informes i resolucions, en el qual es va explicar la renovació de l'operació de factoring que té el Centre Sanitari amb la Caixa. Aquesta entitat contempla un import de 900.000 euros com a topall, que ha de servir per donar prou liquiditat a l'ens, amb la voluntat que es puguin pagar els proveïdors mentre no arribin els pagaments del Servei Català de la Salut. A més, també es va donar el vistiplau al canvi en l'hora de les sessions de la Comissió de Govern del Centre, i altres temes relativament menors. El ple no va tractar cap més assumpte i, de fet, no hi va haver ni precs ni preguntes per part de cap dels membres.


Dificultats per cobrir places


Un problema generalitzat al Solsonès, però també en bona part dels territoris que no constitueixen l'àrea metropolitana, és la dificultat de cobrir les baixes i els llocs de treball d'aquests centres. A mesura que s'allunyen de Barcelona, s'evidencia que les demandes de places són més baixes, com en el cas de Solsona, i, fins i tot, en alguns casos no es presenta ningú per ocupar el lloc.

La presidenta executiva de l'organisme, Pilar Fons, va explicar a Regió7 que, en aquest aspecte, tenen poques coses a les seves mans. «El que s'hauria de fer és augmentar el nombre d'especialistes, de forma que es poguessin repartir millor els treballadors pel territori», va proposar la presidenta. Fons va afegir un factor que accentua aquest problema, que són les jubilacions: «Són gent d'una generació en què hi va haver prou metges, però ara n'arriben pocs al darrere», va assegurar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Solsonès

Equip de treball del pressupost participatiu
Solsona vota avui el pressupost per al 2018

Solsona vota avui el pressupost per al 2018

L'Ajuntament de Solsona debat al ple d'avui, divendres, el pressupost per al 2018, de 8,9 milions...

Solsona fa cinc mesos que té preparat un pis per a refugiats

Solsona fa cinc mesos que té preparat un pis per a refugiats

Creu Roja de la demarcació de Lleida s'encarrega de coordinar l'acollida

La Fira del Tió solsonina amplia el seu programa amb activitats familiars

La Fira del Tió solsonina amplia el seu programa amb activitats familiars

La plaça Major serà el centre de la fira, amb el mercat artesà i l'exposició de tions i pessebres

La Fura commemora el centenari de la Revolució Russa amb «Parlem de...»

La Fura commemora el centenari de la Revolució Russa amb «Parlem de...»

El cicle de conferències debatrà sobre els diversos problemes amb què va topar Rússia a partir del...

L'entitat Sol del Solsonès celebra el seu 15è aniversari

L'entitat Sol del Solsonès celebra el seu 15è aniversari

La festa principal, que va ser posposada, tindrà lloc aquest diumenge

Solsona diposita una de les urnes de l'1-O al fons del Museu Diocesà i Comarcal

Solsona diposita una de les urnes de l'1-O al fons del Museu Diocesà i Comarcal

Les altres sis urnes que es van fer servir pel referèndum s'han repartit entre entitats i...

Enllaços recomanats: Premis cinema