El Consell Comarcal destinarà més de 600.000 euros a transport col·lectiu, ajudes de desplaçament i menjadors escolars per al curs 2017-2018. Enguany, 455 alumnes han sol·licitat l'ajut de menjador i/o transport escolar, d'entre els quals 123 tenen concedit un ajut individual de desplaçament, 195 tenen el menjador escolar subvencionat en la seva totalitat i 98 tenen un ajut parcial.

Uns 180 escolars faran ús aquest curs de les set rutes de transport escolars gestionades pel Consell, les línies que transporten alumnes als respectius centres escolars de la Coma, Navès, Freixinet, Ardèvol i el Pi de Sant Just, així com el transport d'alumnes amb necessitats educatives especials a l'escola Ampans de Manresa i el transport adaptat. Ja el curs anterior, el cost del servei va ascendir fins a uns 239.000 euros.

El vicepresident primer i conseller comarcal d'Educació i Transports, Francesc Xavier Mas, destaca la importància d'aquest servei que «cada dia apropa centenars d'alumnes al seu centre educatiu». Pel que fa a les ajudes de desplaçament i menjador escolar, diu que són «ajuts imprescindibles en una comarca disseminada com la nostra».