Més de dues-centes persones s’han concentrat aquest migdia davant l’Ajuntament solsoní per condemnar la violència exercida ahir per part de les forces de seguretat de l’Estat per impedir el referèndum i que va deixar 850 ferits. En representació del consistori i de la Taula per la Democràcia, el regidor Ramon Xandri i Pilar Ciuró, respectivament, han llegit manifestos de rebuig enèrgic contra la violació de drets civils i polítics de què ha estat víctima la societat catalana. Al mateix temps, Ciuró ha fet una crida als solsonins a adherir-se a “l’aturada de país” convocada per aquest dimarts 3.

Tal com diu el text que s’ha llegit de l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència, la jornada d’ahir “passarà a la història a Catalunya per la vergonya d’un Estat espanyol repressor”, que contrasta amb “l’actitud cívica, serena, coratjosa, pacífica i persistent d’uns ciutadans que van sortir a votar i exercir la democràcia malgrat les amenaces i l’estat de setge i por”. També s’apel·la a les institucions europees i la comunitat internacional, “que no pot continuar mirant cap a un altre costat”. “La democràcia sempre guanyarà la violència”, culmina el manifest de les entitats representants del món local sobiranista.

Assemblea sobre l’aturada de demà

Com a resposta a la greu vulneració de drets i llibertats viscuda durant el dia d’ahir, la Taula per la Democràcia convoca “tota la societat, patronals, empresaris, sindicats, treballadors, autònoms, entitats, institucions i tots els ciutadans de Catalunya a una aturada de país”. Per parlar d’aquesta aturada i de possibles accions per dur a terme a Solsona, Adrià Rodríguez, en representació d’Arran i el Casal Popular La Fura, ha convocat els assistents a una assemblea oberta. Es durà a terme avui a les sis de la tarda a l’exterior de la Sala Polivalent.

L’Ajuntament de Solsona anuncia que secunda l’aturada convocada per la Taula per la Democràcia, integrada per diversos sindicats i entitats, motiu pel qual tant el consistori com la resta d’instal·lacions municipals (pavellons esportius, Escola Municipal de Música, Casal de Cultura i Joventut i deixalleria, entre d’altres) tancaran al públic. Igualment, se suspèn el mercat setmanal del dimarts.