Els cromos de la Fira del Bolet demanen que es respecti el bosc

La col·lecció es basa en nou bones pràctiques adreçades als boletaires

11.10.2017 | 23:43
Membres de la UBIC Solsona

La col·lecció de cromos de la Fira del Bolet de Solsona enguany fomenta el respecte al bosc i l'entorn. Es tracta d'un dels objectius de la fira, en paraules del conseller comarcal de Promoció Econòmica i director de la Fira del Bolet, Josep Caelles. El Consell Comarcal vol «no només potenciar el sector gastronòmic al voltant del bolet», sinó també, i com a punt destacat, «afavorir una conscienciació més gran en el respecte als boscos i al medi ambient en conjunt».

La Unió de Botiguers i Comerciants de Solsona (UBIC) s'ha encarregat de l'organització d'aquesta segona edició de la col·lecció de cromos boletaires, juntament amb el Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya i el Consell Comarcal. La campanya porta per títol «Anem a buscar bolets amb la UBIC», i consisteix a trobar, en establiments associats, cada un dels nou cromos que s'indica en el cartell de participació.

Els adhesius van acompanyats d'il·lustracions de Pere Rovira i de missatges com ara «no agafis bolets que no coneixes» o «per collir-los, fes servir una cistella en comptes d'una bossa», expliquen els membres de la UBIC, que afegeixen que es tracta de «nou cromos amb nou bones pràctiques al bosc relacionades amb anar a buscar bolets».


Concurs boletaire

El termini de participació és del dimecres 11 d'octubre al dissabte 21 d'octubre, i un cop omplert el cartell amb els cromos necessaris, s'ha de portar a l'oficina de turisme del Solsonès per tal que la validin amb un segell. D'aquesta manera, els participants entren en un sorteig que es realitzarà el 22 d'octubre a la una del migdia a la plaça Major, al bell mig de la Fira del Bolet. «L'any passat, en la primera edició de la col·lecció, els cromos tenien dibuixos de diverses espècies de bolets, i va ser tot un èxit, va tenir una molt bona acceptació per part de la gent. Sobretot, pel que fa als més petits», continuen des de l'associació de botiguers i comerciants.

Enguany, 70 establiments de la UBIC han col·laborat amb la col·lecció, en «una de les maneres de vincular el comerç amb la Fira del Bolet», expliquen des de l'entitat. La desena edició de la Fira del Bolet de Solsona ha volgut potenciar les «activitats d'èxit» dels darrers anys, com ara el taller de cuina amb bolets i maridatge de vins, el sopar de la cuina del bolet, la sortida micològica i l'exposició de bolets, així com l'habitual mercat del bolet i de productes artesans de la comarca, la venda d'artesania, les demostracions d'arts i oficis, els tallers infantils i els concursos de la fira.

El tècnic de Fires de l'ens comarcal, Pere Obiols, ha explicat que, a causa de la poca quantitat de bolets amb què es va presentar la temporada, des de l'organització «ens vam plantejar anul·lar la Fira del Bolet o posposar-la, però finalment vam decidir mantenir-la intacta i potenciar les activitats que havien tingut èxit en edicions anteriors». El Grup de Natura del Solsonès i el Gremi d'Hostaleria de la comarca també han participat en l'organització de diversos esdeveniments de la fira, que se celebrarà el 21 i 22 d'octubre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Solsonès

Òscar Garcia (ApS-CUP) en el darrer ple
Solsona aprova reclamar l'IBI d'edificis de l'Església que tenen un ús lucratiu

Solsona aprova reclamar l'IBI d'edificis de l'Església que tenen un ús lucratiu

L'Ajuntament de Solsona ha aprovat la moció d'Alternativa per Solsona-CUP per deixar...

Solsona rebutja l'empresonament dels presidents de l'ANC i Òmnium Cultural

Solsona rebutja l'empresonament dels presidents de l'ANC i Òmnium Cultural

Un centenar de persones s'han concentrat davant l'ajuntament en protesta per la decisió de...

Mor el president de Càritas Arxiprestal Solsona-Morunys, Josep Montanyà

Mor el president de Càritas Arxiprestal Solsona-Morunys, Josep Montanyà

El funeral es fa avui a les 11 del matí a la catedral de Solsona. Montanyà també presidia la...

«M'arriba molta energia de la terra quan la treballo i la cuido, és sanadora»

«M'arriba molta energia de la terra quan la treballo i la cuido, és sanadora»

El jove pagès Oriol Blanco ha engegat la producció agrícola ecològica Horta d'Alçada

Solsona bonifica l'impost dels vehicles amb energies alternatives

Solsona bonifica l'impost dels vehicles amb energies alternatives

Els cotxes que causin «menys incidència en el medi ambient» rebran una bonificació del 90%

Ada Parellada s'emporta un lot de productes artesans del Solsonès

Ada Parellada s'emporta un lot de productes artesans del Solsonès

L'associació Fènix fa venir la cuinera a Solsona perquè parli de com conciliar cuina i vida

Enllaços recomanats: Premis cinema