L'associació Fènix, d'ajuda i suport contra el càncer, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Solsona i la cooperativa d'inserció social Riuverd, va portar la cuinera Ada Parellada ahir, dissabte, a la Sala Cultural de l'ajuntament solsoní. Quan es van acabar la xerrada i l'aperitiu, Riuverd li va lliurar una cistella amb mostres de productes artesans del Solsonès.

Durant la conferència Conciliar cuina i vida, Parellada va parlar sobre les pautes a l'hora de muntar els plats. Des de la seva experiència familiar, així com des de dins el món de la restauració, va afirmar que el més important és compartir els àpats amb la gent que estimes. De cara a l'educació alimentària dels més petits, va explicar que cal estructurar els menjars de manera que sempre hi hagi un primer, un segon i postres.

Les més de seixanta persones que hi havia de públic van gaudir de les intervencions de la cuinera distingida amb la Creu de Sant Jordi, perquè ho va explicar «de manera propera, sense marcar distàncies», segons el president de l'associació Fènix, Jordi Riart.

Després de la xerrada, l'aperitiu va constar de pa de Cal Jaumet del Forn, formatge La Valette, llonganissa de Dpagès, sal del Salí de Cambrils, oli del Solsonès d'Olis Migjorn, xocolata Oro Vivo, tomacó, melmelades i salses Riuverd; a més de xoriç i donegal de la Granja Godall, vi rosat del celler Masia Tonicoll, coca d'ametlla de Toleràncies i formatge de la Formatgeria del Miracle.