El Centre Sanitari del Solsonès presenta riscos pel que fa als procediments de contractació

L'auditoria que ha estat encarregada pel Consell Comarcal ha trobat una sèrie d'incidències

10.11.2017 | 16:49
Moment de la roda de premsa

El Centre Sanitari del Solsonès no segueix el criteri de contractació pública pel que fa als serveis "de curta durada" o "d'urgència per cobrir baixes puntuals", sinó que s'escullen els candidats d'entre una base de dades de currículums que es disposa i van arribant al centre, seguint les paraules de la presidenta del Consell Comarcal Sara Alarcón, que ho ha explicat públicament en la roda de premsa dels resultats de l'auditoria que va proposar als inicis de legislatura.

Respecte als professionals no laborals, provinents de l'Institut Català de la Salut, que presten serveis sanitaris al centre i que els facturen, "no existeix un contracte formalitzat amb l'entitat ni un procediment de contractació adequat. Un dels motius és la manca de metges per poder cobrir totes les hores que es necessiten al centre, que treballa de manera continuada 24 hores al dia, 365 dies l'any. Durant la roda de premsa s'ha fet palesa la necessitat d'una borsa de treball "com a tal".

La presidenta de l'ens comarcal, Sara Alarcón, ha explicat als mitjans de comunicació més d'una tretzena de "riscos o incidències rellevants" que s'han trobat gràcies a l'examen dut a terme per l'empresa Faura-Casas. En paraules de Pere Ruiz, el responsable de l'auditoria, pressupostàriament hem trobat bons resultats pel que fa al nivell d'endeutament, tant del Consell com del Centre Sanitari i el Patronat de Turisme de la comarca, que han complert els objectius d'estabilitat pressupostària.

Responsabilitat


L'equip de govern del Consell Comarcal, format per Esquerra Republicana i un grup d'independents, va dir a principi de legislatura que desenvoluparia l'auditoria, en un "exercici de responsabilitat i de compromís adquirit", seguint les paraules de la seva presidenta, Sara Alarcón, que ha afegit que "a partir d'ara hem d'esmenar aquests riscos que hem trobat, i alguns d'ells els hauran d'estudiar els respectius òrgans reguladors".

"Durant l'oposició, sempre havíem fet propostes de millora de la gestió", continua Alarcón, que ha explicat que després dels resultats de l'examen "es demanaran explicacions a l'anterior govern del Consell Comarcal i depenent de les respostes dels òrgans competents que estudiaran els diversos casos, també es podran demanar responsabilitats".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Solsonès

Daniel Gabarró torna a Solsona per parlar sobre polítiques de gènere

Daniel Gabarró torna a Solsona per parlar sobre polítiques de gènere

Amb el títol «Si hi ha mil maneres d'estimar, per què només parlem...

La primera pubilla de Catalunya solsonina és rebuda en un acte polític i reivindicatiu

La primera pubilla de Catalunya solsonina és rebuda en un acte polític i reivindicatiu

L'acte institucional a l'ajuntament de Solsona va aplegar expubilles històriques de la ciutat

El Solsonès acull un curs d'aiurveda internacional

El Solsonès acull un curs d'aiurveda internacional

El mestre Joythimayananda impartirà les sessions de la formació a Pinell

L'Ajuntament de Solsona fa una rebuda institucional a la pubilla de Catalunya

L'Ajuntament de Solsona fa una rebuda institucional a la pubilla de Catalunya

Anna Montraveta és la primera pubilla solsonina i de les comarques lleidatanes que assoleix el títol

L'auditoria del Centre Sanitari solsoní detecta incidències

L'auditoria del Centre Sanitari solsoní detecta incidències

El Consell Comarcal ha presentat l'anàlisi de la gestió de l'exercici 2014

Enllaços recomanats: Premis cinema