Les Jornades del Llibre d'Artista de la biblioteca Carles Morató de Solsona han reunit una seixantena de participants en el seu primer dia. Una trentena de bibliotecaris i més de trenta docents van omplir ahir el saló de les Homilies d'Organyà de l'equipament municipal solsoní.

Durant el matí, es va portar a terme la conferència per a professionals bibliotecaris «Llibres d'artista per a bibliotecaris: què, qui, com», a càrrec de l'especialista en la matèria Pascal Humbert; i durant la tarda, Humbert i membres del grup de treball Art i Literatura de Rosa Sensat van introduir els assistents als llibres d'artista i els seus principals representants: Bruno Munari, Katsumi Komagata i Kvèta Pacovská, seguida d'una explicació de maneres de treballar els autors a les aules.

«Hem de deixar els infants que experimentin, que trobin sorpreses dins dels llibres», explica la directora de la biblioteca municipal Ester Barniol, per a la qual és un dels motius que farà que els més petits continuïn interessats i motivats pel món de la lectura.

Segons Barniol, els bibliotecaris provenien, principalment, de la província de Lleida i de la Catalunya Central, «tot i que també n'han vingut de Girona». Pel que fa als docents, «n'han vingut, sobretot, del Solsonès», segons Barniol.

Avui, dissabte, serà el dia per a les famílies. Durant tot el matí, es portaran a terme tres tallers sobre els tres principals representants del gènere: Munari, Komagata i Pacovská. Els llibres d'artista són «obres d'art en forma de llibre, on el llibre només és un suport i en la creació del qual es poden utilitzar infinites tècniques i amb diverses intencions comunicatives», expliquen des de la biblioteca, mentre en destaquen «l'estimulació de les capacitats imaginatives» que aporten als infants.