El Fòrum del Talent debat sobre la reforma horària

Fabian Mohedano encetarà un dels dos debats organitzats per al 2017

11.11.2017 | 23:47
Xerrada del Fòrum, amb l´assessor digital Lluís Serra

El Fòrum del Talent de Solsona i Cardona, impulsat per l'Agència de Desenvolupament Local (AdlSolCar), organitza dos debats abans de final d'any sobre la reforma horària i el binomi dones i tecnologia. La primera cita serà dimecres vinent, dia 15, a dos quarts de nou del vespre al saló de les Homilies d'Organyà de la biblioteca, on el promotor de la Iniciativa per a la Reforma Horària, Fabian Mohedano, encetarà la sessió parlant sobre aquest projecte.

Aquest primer espai de debat porta per títol «Millorar en salut i qualitat de vida: la proposta de la reforma horària». En la primera part de la sessió, Fabian Mohedano, que també és diputat, exposarà els aspectes més importants de la Iniciativa per a la Reforma Horària, entitat que treballa per impulsar una transformació social a través d'un canvi d'horaris. A continuació, es donarà pas a l'intercanvi de reflexions i al debat entre els assistents.


Tecnologia i dones

La segona convocatòria serà el 13 de desembre, també a la biblioteca municipal Carles Morató. Núria Salán, investigadora i professora al departament de Ciència dels Materials i Enginyeria Metal·lúrgica de la UPC de Terrassa i presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia, oferirà una xerrada titulada «Dones, ciència i tecnologia, una cursa de fons».

Aquests espais de debat tenen per finalitat permetre als agents econòmics i socials del territori, i a la ciutadania en general, conèixer i reflexionar sobre conceptes i maneres de fer relacionats amb l'economia social, el talent i l'empresa, la cooperació, experiències innovadores, persones i organitzacions.


Noms coneguts

L'objectiu del Fòrum del Talent de Solsona i Cardona, iniciat el març del 2016, és repensar el model socioeconòmic del territori a partir del debat conjunt dels sectors públic i privat. El projecte és subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels programes de suport al desenvolupament local.

Els cicles de conferències, iniciats amb l'economista Arcadi Oliveres, han conegut i escoltat l'expert en emprenedoria Marc Bernadich, la doctora en pedagogia Maria Carme Boqué, el també economista Ramon Pascual, l'expert en banca ètica Joan Antoni Malé, el doctor en filosofia Jordi Pigem, el doctor en ciències polítiques Joan Subirats, la cocoordinadora del projecte Pam a Pam Laura Muixí, l'assessor digital Lluís Serra, els experts en cooperativisme Xavier Gallofré i Arnau Vilaseca, l'autor del llibre L'empresa més feliç del món David Tomàs, i els tres reconeguts experts en desenvolupament local Santi López, Eduard Jiménez i Paco Ramos. Pel que fa als conceptes, han anat des de l'economia social, la revolució digital, la gestió del canvi, competir o compartir, la banca ètica, els models financers alternatius a la gestió dels conflictes o la participació. Durant l'any i mig del Fòrum del Talent de Solsona i Cardona, més de tres-centes persones han participat en les diverses xerrades i debats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Solsonès

Solsona fa cinc mesos que té preparat un pis per a refugiats

Solsona fa cinc mesos que té preparat un pis per a refugiats

Creu Roja de la demarcació de Lleida s'encarrega de coordinar l'acollida

La Fira del Tió solsonina amplia el seu programa amb activitats familiars

La Fira del Tió solsonina amplia el seu programa amb activitats familiars

La plaça Major serà el centre de la fira, amb el mercat artesà i l'exposició de tions i pessebres

La Fura commemora el centenari de la Revolució Russa amb «Parlem de...»

La Fura commemora el centenari de la Revolució Russa amb «Parlem de...»

El cicle de conferències debatrà sobre els diversos problemes amb què va topar Rússia a partir del...

L'entitat Sol del Solsonès celebra el seu 15è aniversari

L'entitat Sol del Solsonès celebra el seu 15è aniversari

La festa principal, que va ser posposada, tindrà lloc aquest diumenge

Solsona diposita una de les urnes de l'1-O al fons del Museu Diocesà i Comarcal

Solsona diposita una de les urnes de l'1-O al fons del Museu Diocesà i Comarcal

Les altres sis urnes que es van fer servir pel referèndum s'han repartit entre entitats i...

Enllaços recomanats: Premis cinema