Aquesta setmana ha començat el curs «Servei de restauració: càterings i grans esdeveniments», organitzat pel Servei Connectem de l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona (AdlSolCar) i coordinada per la cooperativa d'inserció Riuverd de Solsona. La formació oferirà als alumnes coneixements tècnics i pràctics d'aquest perfil professional, i també de coneixement i valoració del producte local, ja que és previst fer visites a productors locals i fer tastos.

Durant l'any 2017 s'han dut a terme altres formacions en el sector de l'hostaleria, tant a Solsona com a Cardona. Per exemple, el curs d'elaboracions bàsiques de cuina o el de servei bàsic de restaurant i bar, per tal de qualificar persones per millorar les seves possibilitats d'inserció laboral i donar resposta a les necessitats de contractació del sector, amb uns resultats d'inserció laboral molt positius.

La formació consta de 35 hores i es durà a terme entre el Casal de Joves de Cardona i les instal·lacions de l'hotel Vilar Rural. A més, és subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc de treball als barris.