El ple d'ahir divendres a l'Ajuntament de Solsona va aprovar el pressupost de l'exercici 2018 amb els 8 vots del govern (ERC i PSC) i els 2 vots de la CUP. CiU va emetre tres vots en contra. En paraules del portaveu de la CUP, Òscar Garcia, "l'augment de la partida pel pressupost participatiu en un 650% respecte a l'any passat" és un dels motius principals. Els cupaires també han valorat positivament l'aportació per la Festa Major Jove, l'augment del 30% en la partida de Salut i el manteniment de la supressió de barreres arquitectòniques a la ciutat.

Tant la CUP com CiU han coincidit en la necessitat d'incorporar una tècnica a l'ajuntament per tal que es dediqui a temes de participació. Òscar Garcia (CUP) i Marc Barbens (CiU) han explicat que tenir una persona treballant-hi des de l'ajuntament, encara que sigui a temps parcial, aniria bé per donar continuïtat als primers passos fets pel grup de govern. El vot en contra de Convergència, segons el seu portaveu Marc Barbens, ha estat perquè "durant l'any es fan unes modificacions de crèdit brutals a les dades inicialment aprovades".

La xifra total del pressupost per al 2018 supera els 8,9 milions d'euros i presenta un increment del 2,37 % respecte de l'exercici en curs. Pel que fa a les inversions, s'han mantingut en 400.000 euros, dels quals 50.000 s'han destinat al pressupost participatiu. En paraules de Ramon Xandri, regidor d'Hisenda de l'ajuntament solsoní, el pressupost «no busca la foto, ja que una bona part de les inversions es destinen a coses que no es veuen però que són necessàries, és per això que el definim de responsable».