El Grup de Natura del Solsonès ha realitzat aquest cap de setmana el cens d'aus aquàtiques hivernants. El recompte s'integra dins el cens International Waterbird Census (IWC) i té com a objectiu quantificar anualment el nombre d'aus aquàtiques que hivernen en més de 80 països d'Europa, d'Àsia i del nord de l'Àfrica.

L'activitat, coordinada pel Cos d'Agents Rurals de Catalunya i el Grup de Natura del Solsonès (GNS), ha recorregut els embassaments de Sant Ponç i de la Llosa del Cavall, a més de les basses del Miracle, de Brics i de l'Alsina. Al pantà de la Llosa, tot i trobar-se a un 35% de la seva capacitat, es van comptabilitzar més de 100 aus.

Ferran Fontelles, membre del Grup de Natura, ha explicat que un dels resultats positius ha estat que la merla d'aigua manté una població estable, i es tracta d'una «espècie indicadora de la qualitat de l'aigua».

Les dades obtingudes permeten conèixer a escala global l'estat de conservació de les espècies, i a escala local, avaluar la capacitat d'acollida de les zones humides catalanes.