Amb prop d´una vintena d´assistents, aquesta setmana s´ha dut a terme la primera de les dues sessions formatives que s´organitzen a Solsona abans del Carnaval per prevenir agressions sexistes en l´oci nocturn. És una iniciativa coorganitzada pel Grup de Gèneres del Casal Popular La Fura i la regidoria de Polítiques d´Igualtat dins la campanya 'Fem-nos lliures. Contra les agressions sexistes i de gènere'.

L´objectiu d´aquesta formació, que continuarà el dia 29 d´aquest mes, és donar eines a les persones que treballen o promouen activitats d´oci nocturn per poder prevenir i actuar en casos d´agressions sexistes. La imparteix la cooperativa Cúrcuma, una cooperativa de professionals de l´àmbit psicosocioeducatiu especialitzada en perspectiva de gènere, i s´adreça a persones que treballen en locals d´oci o bé que formen part d´entitats que organitzen activitats nocturnes.

Es tracta que les persones que treballen en l´oci nocturn siguin capaces de detectar, donar suport, oferir informació i derivar a altres serveis en cas de ser testimonis o informades d´una agressió sexista durant un esdeveniment festiu. Per aquest motiu se´ls dona a conèixer el Protocol contra les agressions sexistes i de gènere, se´ls resolen dubtes, i se´ls explica per què es donen aquest tipus de violències i es desmunten prejudicis entorn aquesta problemàtica.

En la primera sessió impartida hi han pres part prop d´una vintena de representants d´entitats i establiments d´oci, que s´han mostrat satisfets de la informació rebuda i han participat activament en el taller. La majoria han coincidit a posar de relleu la necessitat que hi havia a Solsona d´obrir un debat sobre aquesta qüestió.