«Al principi, pensàvem que eren gossos salvatges, i totes les ovelles que vam perdre aleshores no hem pogut demostrar que se les hagi menjat el llop, perquè els ocells carronyaires de seguida fan desaparèixer les restes», explica el ramader d'Odèn Florenci Serra, que ha tingut 36 ovelles mortes pel llop entre el seu ramat i el del seu pare.

«Diuen que ha vingut dels Alps, i nosaltres ens ho hem de creure. A més, diuen que n'hi ha un, però també és difícil de creure tenint en compte que ens trobem en època de zel», afegeix Serra. Tres dels ramaders més afectats són de la localitat odenesa, els Serra, pare i fill, i l'alcalde Pere Vilaginés, que també ha perdut una trentena d'ovelles.

Vilaginés forma part de la comissió de seguiment del llop formada pels ajuntaments d'Odèn, la Coma i la Pedra, Fígols i Alinyà, i Guixers. Es van trobar dimecres i tornaran a reunir-se el mes de febrer, però «la història fa més d'un any que dura perquè a l'estiu del 2016 ja ho vam començar a parlar entre ramaders», explica l'alcalde odenès.