L'Ajuntament de Solsona ha aprovat definitivament i per unanimitat l'avanç del Pla Parcial Urbanístic del sector F de la Cabana del Silo, «després d'haver passat diverses vegades pel ple», segons la regidora d'Urbanisme, Rosó Barrera.

La zona de la urbanització es troba a l'entrada de Solsona, a la part est de la ciutat. Un dels punts que s'hi han afegit preveu que «en el desenvolupament de l'avinguda de Sant Bartomeu com a eix viari de descongestió del volum de trànsit de la carretera de Manresa, caldrà garantir la no-afectació a la zona residencial, donant compliment en tot moment a la legislació vigent en matèria de contaminació acústica», segons l'informe tècnic redactat per l'arquitecte Ferran Montenegro.Tràmits

L'aprovació inicial va ser en la sessió plenària del dia 30 d'abril de l'any 2015, i després es van sol·licitar informes a diversos organismes afectats. El tràmit es va allargar dos anys més, per les peticions de la Comissió Territorial d'Urbanisme, i el 17 de maig del 2017 el promotor va presentar un nou document de Pla Parcial.

Després dels informes emesos pel departament de Territori i Sostenibilitat el 16 de gener del 2018 i per l'arquitecte municipal Ferran Montenegro el 22 de gener del 2018, el ple de l'Ajuntament de Solsona va decidir aprovar el Pla Parcial del sector F amb les corresponents esmenes. El projecte ha estat redactat pels arquitectes Ton Padullés, Ramon Padullés i Enric Padullés.

Camí del cementiri

Un altre dels punts de l'ordre del dia del ple municipal va ser la ratificació del conveni entre l'Ajuntament i Francesc Ballabriga per facilitar l'ampliació de l'actual camí del cementiri de Solsona. Anomenat també camí Serra del Verd, es tracta d'un vial «d'especial importància perquè mena a equipaments importants per a la ciutat», segons el text aprovat durant la sessió plenària.

A més, el consistori també ha especificat que l'amplada del vial és insuficient pel trànsit que acull i pel que acollirà quan hi haurà la nova escola El Vinyet. És per això que s'ha acordat ampliar la via 6 metres i d'aquesta manera se superarà «la manca de visibilitat», en paraules del regidor d'Hisenda Ramon Xandri, que ha dit que el propietari no vol vendre la via, està d'acord a cedir-la i que quan s'urbanitzi recuperi l'espai.