El darrer cap de setmana s´ha obert el cinquè Concurs del Carnaval de Solsona a Instagram. La novetat del certamen convocat per la regidoria de Promoció Econòmica i Turisme i l´Associació de Festes del Carnaval rau en el premi, que consistirà en un lot de productes de Solsona i el Carnaval diferent dels darrers anys, que posa en valor l´artesania i la producció agroalimentària local.

Per participar-hi cal penjar fotos d´aquesta edició de la festa des de dissabte passat i fins al diumenge 18 amb les etiquetes #carnavalsolsona2018 i #solsonaturisme. Entre els requisits, cal ser major de 16 anys i ser seguidor a Instagram dels comptes @solsonaturisme i @carnavalsolsona.

A patir del dia 19, un jurat integrat per representants de l´Associació de Festes i tècnics municipals escollirà les imatges finalistes, i serà a través de votació popular que es determinarà la foto guanyadora. Se sumaran els likes que acumulin les fotos als perfils de Facebook i Instagram de @carnavalsolsona i @solsonaturisme fins al 4 de març.

El premi, valorat en 135 euros, consistirà en un lot de productes agroalimentaris de la zona, una visita guiada "Tasta Solsona" -centrada en l´artesania local i gastronòmica- per a dues persones, una motxilla, un joc memory de Solsona, un peluix de la geganteta, un llibre i un DVD de la història del Carnaval i la pel·lícula de la festa de l´edició passada.

En l´anterior edició van participar-hi unes 1.500 fotografies, d´entre les quals va sortir guanyadora la del solsoní Albert Caelles, consistent en un contrapicat del gegant boig i el castell de focs (imatge del cartell del concurs d´enguany). Amb aquesta iniciativa es vol incrementar la difusió del Carnaval a les xarxes socials, a través de la gent que viu la festa, i fidelitzar els usuaris als comptes de l´organització.