L'Ajuntament de Solsona ha programat un ple extraordinari per al dilluns 19 de febrer per tal de proposar una nova aprovació inicial de la modificació puntual número 8 del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) al polígon industrial de Santa Llúcia. És un tràmit urbanístic impulsat per l'Institut Català del Sòl (Incasòl) que ha de permetre el trasllat i ampliació de Trepovi, indústria solsonina en creixement.

La fàbrica de l'empresa de Solsona, situada a la plaça de les Filadores del polígon industrial Santa Llúcia, s'encarrega de la construcció amb compòsits, fent servir resines ortoftàliques, isoftàliques, vinilèster i fibra de vidre.

En el ple de final de gener la corporació municipal va donar llum verd a deixar sense efecte un acord del mes d'octubre passat sobre una primera aprovació inicial de la modificació. La nova proposta que se sotmetrà a la consideració del ple dilluns altera les previsions del primer document i permetrà una millor adaptació a la demanda de l'activitat industrial.

L'operació abraça un àmbit de 24.958 metres quadrats, d'on sortiran dues parcel·les industrials, una de 7.887 metres quadrats, que serà la de l'empresa solsonina en expansió, i una altra de 3.341. La superfície de zones verdes serà de 4.674 metres quadrats.

En el darrer ple, la qüestió de la modificació puntual del número 8 del POUM va rebre el suport unànime dels grups municipals, si bé tant els portaveus de CiU i la CUP van voler deixar constància de la precipitació amb què es tramitava el punt. L'alcalde, David Rodríguez, i la regidora d'Urbanisme, Rosó Barrera, van aclarir que «hi ha molts actors en aquesta operació, l'empresari, l'Incasòl, Urbanisme, l'Ajuntament...» i la darrera reunió es va poder mantenir pocs dies abans de la sessió.