Unió de Pagesos va presentar dilluns una denúncia contra l'escorxador del Pla d'en Ros de Navès (Solsonès), propietat de Comercial Salvi SA, davant de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per presumpte vessament d'aigües residuals de l'empresa al torrent Mal. Aquesta riera és una afluent del riu Aiguadora, que al seu torn deixa les aigües al riu Cardener, ja a Cardona.

El sindicat denuncia que el vessament estava format per aigües residuals amb sang i que podria haver-se realitzat de manera continuada des de fa temps. L'escorxador també ha estat denunciat per abocaments per Ipcena.

Unió de Pagesos exposa en la seva denúncia que aquest vessament ha contaminat la font de Can Sala al torrent Mal i ha causat greuges en l'explotació ramadera concessionària. A més, el sindicat afegeix que aquesta contaminació també podria afectar la llera pública i les aigües subterrànies.

Unió de Pagesos ha demanat a l'ACA que estudiï amb urgència els fets denunciats i, si s'escau, apliqui la sanció oportuna a l'empresa. També reclama el màxim rigor i contundència perquè no es tornin a produir fets similars.