La primera Jornada de la Dona Treballadora a Solsona té la col·laboració d'entitats i estudiants. Demà diumenge, 11 de març, l'Associació de Dones del Solsonès proposa una caminada i una sessió de body pump oberta a tothom a la plaça del Camp amb el lema «Ens movem per les dones». La caminada, de 7,5 quilòmetres, portarà les persones participants fins a la font Salada en una ruta preparada per l'alumnat de 2n d'ESO de l'institut Francesc Ribalta. La caminada començarà a les nou del matí i les inscripcions es faran a partir de mitja hora abans.

Pel que fa a la sessió de body pump, tindrà lloc a partir de les onze a la plaça del Camp. Just després, al punt del migdia al portal del Castell, es presentarà la campanya «Fem-nos lliures», del Grup de Gèneres del Casal Popular La Fura amb la col·laboració de l'Ajuntament de Solsona.

La campanya és «preventiva, de sensibilització i actuació de fer un treball social al voltant de les agressions per motiu de gènere o orientació sexual», segons el Grup de Gèneres. Entre altres temes, s'hi tracten les agressions sexistes, els estereotips, el mite de l'amor romàntic i el col·lectiu LGTBI. Després de la presentació, hi haurà un vermut musical amb Júlia Xandri i Carla Bellera.