El xai de Cal Puigpelat va ser un dels productes del sud del Solsonès que va formar part del tast, dins la presentació de Tasta Territori. «Els xais només s'alimenten de la llet mare», explicava el ramader Jaume Puigpelat, que afegia que també desenvolupen subproductes aprofitant la llet dels animals, o la llana. L'activitat, que es va celebrar a la tina de les Casas de Matamargó, va tenir la participació activa d'una desena de productors o restauradors socis de Territori de Masies, que van explicar els seus productes i els seus projectes.

Pilar Clotet, productora de pollastres ecològics del Molí de Bonsfills, va presentar una tapa de pollastre en escabetx; Maria Àngels Montalà, del restaurant Roquerols, va mostrar una vedella estofada, i els vins del celler de la masia Can Tonicoll, de Pinell de Solsonès, van acompanyar la teca. El seu impulsor, Antoni Cuspinera, va explicar els primers passos plantant ceps al Solsonès i la importància de les vibracions i de les intencions presents en tots els líquids, i també en els vins.