La III Fira de la Mel es celebra aquest cap de setmana (7 i 8 d'abril) al santuari del Miracle, dins del municipi de Riner. L'acte central de dissabte serà la segona jornada tècnica sobre la mel que planteja l'apicultura com "una activitat complementària de la vida a pagès". Segons l'introducció de l'esdeveniment, que començarà a les onze del matí, les comarques centrals catalanes presenten "un clar potencial per a un major desenvolupament de l'activitat apícola".

Hi haurà xerrades sobre l'organització de les abelles, els beneficis dels productes del rusc o la importància de les abelles en la pol·linització, a més de tastos de mels líquides i cristal·litzades. A part de la jornada tècnica, dissabte a la tarda també hi haurà un joc de taula infantil sobre el món apícola. Diumenge serà el dia amb més activitats, tallers i tastos, al voltant de la fira de productes de mel i altres productes de proximitat.

La jornada es realitzarà a l'ajuntament, també situat al santuari del Miracle, i ha estat organitzada pel consistori, l'Escola Agrària del Solsonès i el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya.