A les portes de la diada de Sant Jordi, la Biblioteca Carles Morató de Solsona programa dues conferències adreçades als pares i mares per fomentar la lectura als infants. En el marc de la programació 'Creixem llegint, creixem junts', es convida les famílies a una sessió titulada 'La meva primera biblioteca', a càrrec de la docent especialitzada en literatura infantil de la Universitat de Barcelona Julieta Torrents, aquest dijous 12 d'abril; i a una altra que duu per títol 'Per què cal donar un llibre als nostres infants i no una tauleta tecnològica?', que pronunciarà la solsonina Laia Casas, diplomada en Magisteri d´Educació Especial i especialitzada en neuroeducació, dijous que ve dia 19 d'abril.

Julieta Torrents conduirà una xerrada-taller sobre com crear la primera biblioteca i anar-la ampliant. S´hi explicarà en quins punts cal que les famílies es fixin a l´hora d´escollir un llibre per als més petits en funció de l´edat i els gustos, com viure el moment en què s´obre un llibre, com interpretar-ne el contingut i en quins llocs de la casa s´ha de col·locar la biblioteca, entre altres qüestions. També s´hi recomanaran alguns títols per a totes les franges d´edat.

Laia Casas explicarà a les famílies els resultats de les últimes investigacions sobre l´impacte de les noves tecnologies en el procés de desenvolupament dels infants. Els estudis han demostrat que l´ús habitual i perllongat de tecnologia tàctil modifica les estructures cerebrals dels nens. En aquesta sessió, a més, Casas oferirà estratègies pràctiques per millorar la gestió d´aquest tema en el context familiar.