El grup afí a ERC de l'Ajuntament de la Molsosa plega en bloc i sense relleu. Arnau Vilaseca, únic regidor, Ramon Ibáñez i Lluís Serravinyals, els tres membres d'Independents de la Molsosa-Acord Municipal, ho han fet públic en el darrer ple, del mes d'abril, celebrat al municipi del sud del Solsonès, que ha quedat amb només quatre regidors. Arnau Vilaseca era a l'oposició al govern del grup Independent, que al Consell forma govern amb ERC.

Un dels principals motius, segons Independents de la Molsosa-AM, és que s'han sentit «abandonats» pel seu grup comarcal i «desatesos políticament», segons han informat en el comunicat en el qual expliquen la seva dimissió. Al text, afegeixen que en una reunió recent amb l'executiva comarcal d'Esquerra, «ha quedat palès el seu desacord polític». Al Consell Comarcal, el pacte d'Esquerra amb els independents de la candidatura sorgida després de l'escissió de Convergència «dificulta i impedeix assolir els canvis que voldríem per millorar les polítiques del nostre municipi», segons continua el grup polític.Comarca i poble

El jove Arnau Vilaseca, que ha exercit de regidor a l'oposició durant set anys, ha explicat que en la darrera reunió amb ERC Solsonès, «davant d'una situació semblant, ens van dir que optarien per la mateixa política d'acords». En aquest punt, i tot i que el grup comarcal va demanar-los que s'esperessin fins a les properes eleccions, els tres molsosencs van decidir plegar i no presentar-se a les properes eleccions.

Esquerra al Solsonès entén el desgast que suposa la situació i lamenta, tot i que no ho comparteix, que la sensació d'abandonament «hagi sobrepassat l'àmbit municipal». Pel que fa a les desavinences respecte a les polítiques comarcals, Esquerra creu que el seu deure és vetllar pels quinze municipis de la comarca, «intentant entendre'n les singularitats i fent que se sentin representats i atesos».

El grup d'Independents de la Molsosa-Acord Municipal esperava que el grup polític els donés suport. «Si ho haguéssim sabut, no ens hauríem presentat sota la marca d'Esquerra», ha afegit Vilaseca. Pel que fa al president de l'executiva comarcal d'Esquerra al Solsonès, Marc Rafart, ha dit que han donat prioritat a tota la comarca abans que a un sol municipi, i ha volgut agrair i reconèixer la feina feta dels tres membres a l'Ajuntament.

Arnau Vilaseca ha afegit que la seva intenció és seguir treballant des de l'associacionisme. «Creiem que els canvis comencen des dels municipis i no des dels ens superiors. A més, fa vint anys que estem fent un munt de coses amb l'Associació Cultural de Prades de la Molsosa, on continuarem amb més força», segons Vilaseca.Inacció política

El comunicat firmat pels tres membres d'Independents de la Molsosa-AM indica que «la falta de propostes i la inacció política de l'equip de govern municipal és preocupant, fet que demostren les ordres del dia».

«Han estat set anys picant pedra des de l'oposició, amb caràcter clarament propositiu però amb poca assertivitat des de l'equip de govern municipal», continua ERC Solsonès en un comunicat responent a la dimissió. «Sempre hem fet propostes als plens», ha continuat Vilaseca, que en compta una mitjana de tres o quatre per reunió. Tanmateix, l'equip de govern «no debatia gairebé res per fer avançar el poble».

L'equip també s'ha queixat de la manca de relleu polític a l'Ajuntament de la Molsosa. ERC Solsonès, en aquest sentit, ha dit que està «completament d'acord» que hi ha d'haver relleu i renovació en els càrrecs polítics, i que «fer de la política un mode de vida no ha estat mai en l'ADN d'ERC». Tot i així, el grup ha conclòs que «les quotes de poder les dóna la població i és obligació dels partits assumir-les i dels polítics exercir-les de forma transparent».