Malgrat que les festes nadalenques queden lluny, cites com la Fira del Tió de Solsona comencen a cuinar-se molts mesos abans. Una de les novetats de la propera edició serà l´edició d´un conte relacionat amb la temàtica del certamen. Per això, la comissió organitzadora convoca el primer Concurs del conte de la Fira del Tió, adreçat a l´alumnat de quart, cinquè i sisè de primària. Hi col·laboren la Biblioteca Carles Morató i el Consell d´Infants de Solsona.

La temàtica del relat ha de ser el tió solidari i els valors socials que hi estan associats, com el consum responsable, el reaprofitament de les joguines, la solidaritat i la cooperació. Cada autor podrà presentar un màxim de dues propostes. Les obres presentades han de ser contes originals i inèdits. Es permet presentar treballs escrits per dues o més persones en grup. El premi consistirà en la il·lustració i edició del conte i un lot de productes de la Fira del Tió.

Lliurament fins al 25 de maig

El termini de presentació de les obres es tancarà el 25 de maig per correu electrònic a l´adreça consell@solsones.ddl.net. Cal indicar el pseudònim, nom i cognoms, edat i correu electrònic. Els arxius s´han de trametre en format Word o PDF. El jurat estarà format per membres de la comissió organitzadora de la Fira, experts en el món de la narrativa, un representant de la Biblioteca Carles Morató i membres del Consell d´Infants de Solsona. El veredicte es farà públic el proper 15 de juny.