La principal carretera que connecta el Berguedà i el Solsonès va quedar totalment tallada ahir a la tarda per dues roques de grans dimensions que van caure al terme d'Olius, molt a prop del Molí del Pont. Segons l'alcalde d'Olius, Antoni Márquez, la via continuarà tallada durant tot avui.

Ahir a la nit, dues màquines piconadores treballaven per esmicolar les roques, la més gran de les quals pesava més de vint tones. La roca més petita feia unes deu tones. Les precipitacions d'ahir van provocar aquesta esllavissada, i dues més -a Castell de l'Areny i Organyà- que van complicar la circulació.

La maquinària que treballava al lloc del despreniment des d'ahir a la nit ha hagut de ser reemplaçada per un model més potent per tal de poder fer miques la roca de grans dimensions.

Els habitants de Navès, a la mateixa comarca del Solsonès, tampoc podien desplaçar-se fins a la capital comarcal. De fet, els cotxes que anaven cap a Solsona des de Berga s'havien de desviar per la urbanització de Santa Llúcia i els que anaven en sentit invers els feien anar en direcció a la carretera de Sant Llorenç de Morunys. Conductors que habitualment agafen la C-26 explicaven a aquest diari que ahir donaven la volta per Cardona. L'alcalde d'Olius, Antoni Márquez, deia que al capdamunt del talús havien quedat unes roques que potser s'hauran de retirar per la seva perillositat.

En el moment que van caure les roques, a les tres de la tarda, l'excalcalde de Navès, Ramon Clotet, circulava per la carretera quan va veure, de sobte, «un núvol de pols» i va sentir «i un fort soroll», que el van obligar a fer un cop de volant amb el cotxe. «En aquell moment no he vist les roques, que devien caure darrere meu, per la polseguera», comentava Clotet.