La música és un dels ingredients principals de la celebració de Sant Jordi a Solsona. Entre avui divendres i dilluns 23 d'abril hi haurà set cites musicals en quatre dies, que comencen avui a dos quarts de dotze del vespre al pub solsoní Sputnik amb el concert de Tremendu, artista que veu "del reggae, del funk, del rock fet a la vora del foc, de les frases sospirades entre el fum i les mirades dels amics, desperdigats, retrobats, ben trobats", segons explica el músic que presentarà el seu nou disc 'Faré bondat'.

Demà dissabte 21 d´abril a les set de la tarda, l´associació Amisol organitza un concert solidari de Sant Jordi a la Sala dels Sants Màrtirs de Solsona. De la mà del violoncel·lista local Gerard Flotats Boix i el pianista Marc Castellà Bové, es realitzarà un concert de cambra aprofitant la festivitat de Sant Jordi. Els artistes interpretaran obres de J.S. Bach, Saint-Saëns, Prokofiev i Martin?. L´entrada al concert serà amb taquilla inversa, on l´espectador decidirà pagar el que consideri oportú i just quan acabi l'acte. La recaptació obtinguda anirà destinada a l´associació.

També durant la jornada de dissabte, els Premis Drac inundaran Solsona de poesia, narrativa, cinema i música, ja que durant la gala de lliurament dels premis literaris d´Òmnium, a les nou del vespre al Teatre Comarcal, hi haurà el concert a càrrec de l´Orfeó Nova Solsona i la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona. El Jove Ballet Solsoní serà una de les entitats participants.

El diumenge 22, a les onze del matí, el grup de musicoteràpia per a gent gran que organitza la regidoria d´Acció Social oferirà un concert a la sala d´actes del Casal de Cultura. I el mateix dia, però a les sis de la tarda a la plaça Major, com és tradició, la regidoria de Cultura organitzarà una ballada de sardanes de Sant Jordi, a càrrec de la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona.

El 23 d'abril, per la diada del llibre i la rosa, a les sis de la tarda la plaça Major acollirà la tercera edició de l´activitat 'La música de les paraules', a càrrec de l´Àtic Taller Musical. Alumnes de l´escola recitaran poemes i oferiran un petit concert. Més tard, a dos quarts de set, a la plaça de Ramon Llumà hi haurà un concert de cant coral de l´Escola Municipal de Música.