Maria Jesús Culleré és coneguda a la comarca per haver estat professora de l'Escola Municipal de Música. Després d'un temps ha tornat al Solsonès per conduir un dels tallers de Freixinet enCanta.

Com va començar a treballar a Solsona?

Vaig ser durant 21 anys professora a l'Escola Municipal de Música de Solsona. L'Anna Camps em va dir si podia pujar de Barcelona, i vaig començar a venir a Solsona de divendres al migdia a dissabte al vespre, durant tots aquells anys.

És el primer cop que hi desenvolupa un taller de cant coral?

D'aquestes característiques, sí. Ja havia fet tallers de cant a Barcelona i al Maresme, a part de les classes habituals que faig a l'escola. Al Solsonès, però, és el primer cop. I potser no serà l'últim.

Li ho va demanar Josep Barcons, actual director de La Fònica de Freixinet?

L'amistat amb Anna Camps em va fer pujar quan ella m'ho va demanar, i aquest cop, quan Josep Barcons m'ho ha demanat, també he acceptat. El vaig conèixer com a alumne a l'Escola Municipal de Música, i va esdevenir amic i company de feina.

Com ha estructurat la sessió?

Hem treballat diversos cànons. Primer, de melodies tradicionals, després hem fet els Tres pregones coloniales, hem apujat la dificultat i hem portat a terme un tros de la cançó Deep Blue Sea. Hem cantat un fragment d'una cançó rítmica africana i hem acabat amb l' Aubada, una cançó mallorquina. Volia oferir varietat de melodies, ritmes i estils. Més que fer peces senceres, hem fet trossos. Ha estat un viatge, un tastet per tal que s'ho passessin bé.