Un total de tres propostes a la categoria familiar, una a la infantil i tres a la juvenil ha fet del primer Concurs d´àlbums il·lustrats de Solsona un certamen amb una participació modesta. Amb tot, el jurat, integrat per tres tècnics de la Biblioteca Carles Morató i el Pla Educatiu d´Entorn, n´ha volgut posar de relleu l´"elevada qualitat" dels treballs presentats, "malgrat ser conscients del risc i la dificultat de convocar un concurs d´aquest tipus", sobre un gènere encara poc divulgat, al qual es vol donar un impuls especial. El lliurament de premis va tenir lloc divendres a la biblioteca, en el marc de la revetlla de Sant Jordi, i va ser presidit per la regidora d´Educació, Isabel Roca.

En la categoria familiar, per a adults i infants fins a P5, l´obra guanyadora va ser El poder d´Atalanta, de les solsonines Agnès Trilla i Noemí Vilaseca. En el grup infantil, va merèixer-se el premi el treball titulat El regal que volia arribar al seu destí, de Berta Arumí, de Guixers, i Laura Bajona, de Sant Llorenç de Morunys, ambdues de 9 anys. I en la categoria juvenil, es va premiar Món descolorit, de Júlia Arumí i Anastasia Byelikova, d´11 anys i dels mateixos municipis. A banda de les premiades, Julia Fernández i els seus fills, Lluna i Ibai Malé, de Solsona, van recollir un accèssit, per l´acurada realització de la seva obra.

A fi de potenciar la participació a aquest concurs, al qual es vol donar continuïtat en properes edicions, a partir de l´any que ve es convocarà amb més temps i s´organitzarà alguna activitat paral·lela per popularitzar l´àlbum il·lustrat.

Divendres la revetlla de Sant Jordi organitzada a la biblioteca va continuar amb una activitat oberta a tothom a càrrec de les mestres i escriptores Gemma Rosell i Antònia Molero, que van presentar la reedició d´un dels seus contes, La cuca coloraina, i van explicar una peculiar versió de la llegenda de la princesa, el cavaller i el drac.