El Servei Connectem de Solsona es va trobar a final de la setmana passada amb els tutors de 4t d'ESO i alguns de cicles formatius de l'escola Arrels i de l'IES Francesc Ribalta de Solsona per exposar-los la situació del mercat laboral al territori sobre la base de la diagnosi que es va fer el 2016 titulada «Anàlisi de les necessitats formatives del sector empresarial de Solsona, Cardona i entorn». El document ha estat actualitzat amb altres informes posteriors que s'han elaborat el 2017 sobre la situació socioeconòmica i el teixit empresarial al territori SolCar.

Els punts clau que es van tractar a la reunió van ser les professions que més demanen les empreses i que no poden cobrir, la necessitat de millorar l'anglès com a competència cada vegada més demanada per les empreses i el retorn del talent al territori, és a dir, com fer arribar les oportunitats laborals als joves que marxen a estudiar a fora.

El servei Connectem, dins de l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, creu que és molt important que els docents que orienten els joves i les seves famílies tinguin la informació present. A la vegada, el servei vol recollir les seves aportacions per tal de trobar possibles solucions per seguir treballant.