La comarca del Solsonès ha quedat primera en esperit emprenedor i dinamisme empresarial a l'índex de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) 2018 de competitivitat territorial. Ha obtingut una puntuació de 69,2 i les comarques que la segueixen són la Cerdanya, amb 46,9 punts, l'Aran amb 43,6 i el Barcelonès amb 40,8.

Segons l'alcalde de Solsona, David Rodríguez, «és una gran peculiaritat del nostre teixit empresarial. Tot i així, no volem pas instal·lar-nos en el cofoisme, ja que encara hi ha diversos factors pels quals cal treballar amb els agents públics i privats». Rodríguez afegeix que la tretzena posició en l'índex de competitivitat territorial «no està gens malament, tenint en compte el desolador context en el qual ens va relegar el tancament de Tradema».

El Solsonès també s'ha situat entre les deu primeres comarques pel que fa a sostenibilitat social. Concretament, desena. En innovació i desenvolupament tecnològic ha estat dotzena, la mateixa posició que en l'àmbit de qualificació dels recursos humans juntament amb els recursos per a l'educació i la formació professional, i la posició més baixa de l'índex ha estat en sostenibilitat mediambiental (35a).

Segons l'entitat que l'impulsa, l'índex FEGP permet definir quin és el paper que ha de tenir la comarca en relació amb el seu model de desenvolupament econòmic, quines han de ser les prioritats i quines les estratègies de cara a reforçar les seves fortaleses i minimitzar els punts febles. El treball proporciona la posició que ocupen les 42 comarques catalanes en relació amb un rànquing global de competitivitat i també en cadascun dels factors analitzats. Tenint en compte els darrers 10 anys, el Solsonès ha passat de la posició 28 a la 13.