El Gremi d'Hostaleria del Solsonès ha recuperat el seu sopar d'agremiats, després que els anys anteriors no se celebrés per la poca assistència de sòcies i socis a les convocatòries. La presidenta de l'entitat, Sandra Barrachina, ha qualificat l'esdeveniment d'«autèntic èxit, ja que hem sobrepassat la seixantena de persones. Últimament no arribàvem a la vintena. A més, hem captat nous socis i noves persones s'han interessat a entrar a la junta».

En els darrers anys, l'entitat que agrupa agents del sector de l'hostaleria de la comarca va deixar de fer el sopar d'agremiats i només celebrava l'assemblea anual. Després de l'àpat celebrat al restaurant Crisami, la seva presidenta va afirmar que la intenció de l'entitat és «mantenir l'esdeveniment i, fins i tot, plantejar-nos l'opció de fer-ne un parell cada any. Es necessita moviment i gent que aporti coses».

L'acte va tenir la presència de representants del Consell Comarcal, l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona i de la Federació Intercomarcal d'Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHRT). De fet, el gerent de la FIHRT, Dani Braser, va ser una de les persones encarregades d'una de les xerrades. «Ja que sabíem que vindria tanta gent, vam aprofitar per portar portaveus de diverses entitats, i fer xarxa», continua la presidenta, Sandra Barrachina.

Laia Espasa, de l'empresa solsonina Toleràncies, i Carles Pujol, tècnic alimentari de l'Agència de Desenvolupament Local SolCar, van ser els responsables de dues xerrades més durant el sopar. També es va agrair la feina feta per la coordinadora anterior del gremi, Teresa Tordesillas, que ho ha estat des de l'any 2010. «En els darrers vuit anys hem augmentat bastant el nombre de socis, al principi érem cinquanta i ara ja som més de setanta-cinc», ha explicat a Regió7 Tordesillas, contenta de l'experiència enriquidora que ha estat treballar com a coordinadora del gremi, tot i que «ara mateix ja no m'ho atrapava tot. Nil Vendrells, el nou coordinador, ho farà molt bé».

La presidenta del Gremi d'Hostaleria del Solsonès, Sandra Barrachina, ha explicat que un dels propers objectius de l'entitat és arribar més als establiments del nucli antic solsoní, on el gremi encara «no arriba, sobretot pel que fa al sector de la restauració. Les formacions de personal per a diversos sectors que engloba l'associació, en col·laboració amb altres entitats del territori, és un altre de les tasques per seguir desenvolupant a curt termini.