L´Ajuntament de Solsona celebra aquest divendres a les nou del vespre el Ple ordinari de maig, en què es posaran damunt la taula els comptes generals del 2017, que es van tancar amb un resultat pressupostari de 489.718 euros i un romanent de tresoreria de 3,1 milions. En l´àmbit econòmic, el govern també hi porta una modificació de crèdit per un total de 259.000 euros per realitzar diverses obres de millora de carrers, conservació de vies públiques i treballs de manteniment, el revolt del camí del cementiri i supressió de barreres arquitectòniques, entre altres actuacions.

Les dades pressupostàries dels comptes de l´any passat posen de manifest que el rati legal de deute viu se situa en el 44,60 per cent (el límit legal és del 110 per cent) i el d´estalvi net, de l´1,78 per cent. El grau d´execució de la despesa és del 95,74 per cent, la despesa total per habitant ascendeix als 987 euros i la inversió, als 97,29 euros, i el període mitjà de pagament és de 18,5 dies de mitjana des de la data de registre de la factura.

A banda de les qüestions econòmiques, l´ordre del dia ve carregat de mocions vinculades a l´actualitat política i social del país. Així, se´n votarà una de conjunta d´ERC, PDeCAT i ApS-CUP per donar suport als comitès de defensa de la República i la resistència civil no violenta; una altra de suport al professorat de l´IES Palau de Sant Andreu de la Barca i una altra de l´Associació de Municipis per la Independència i Associació Catalana de Municipis per reclamar l´alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la denúncia de la deriva antidemocràtica de l´estat espanyol.

Aixi mateix, es votarà una moció de la CUP per crear un Pla de la Cultura a Solsona que integri els diferents actors de l´àmbit cultural local i que defineixi uns objectius a curt i mitjà termini, i un text d´ERC, PDeCAT i PSC per a la defensa dels drets de les víctimes d´agressions sexuals.