El recinte de les piscines solsonines obre les portes dilluns que ve, 25. Enguany, les persones amb mobilitat reduïda disposaran d'una cadira hidràulica per facilitar-los el bany.

Les piscines del consistori solsoní s'han convertit en una de les primeres de la comarca a oferir un servei d'aquestes característiques, juntament amb les instal·lacions de Sant Llorenç de Morunys, segons comenta Ramon Xandri, regidor d'Esports. Candi Viladrich, tècnic d'Esports de l'Ajuntament, constata que es tracta de la proposta estrella de la temporada, seguida del treball en xarxa amb cooperació d'entitats com Amisol.

La iniciativa va sorgir després de l'alta demanda de la temporada passada, que va provocar la urgència de la posada en marxa d'una instal·lació d'aquestes característiques. El mecanisme s'ubicarà a la piscina gran i funcionarà a partir d'un moviment hidràulic manual, que estarà a l'abast de qualsevol banyista amb capacitat limitada de moure's sense ajuda externa. A més a més, tant els infants i joves dels cursets com la resta de banyistes podran utilitzar el servei. Xandri reitera que l'objectiu és sempre una «adequació de les instal·lacions» de manera que cobreixin les demandes de tot tipus d'usuaris, «intentar millorar i superar-nos any rere any», declara.

Quant a les fonts de finançament, la regidoria d'Esports explica que la cadira hidràulica ha estat finançada mitjançant la partida pressupostària destinada a suprimir barreres arquitectòniques. A banda, les millores de la piscina s'han gestionat des del pressupost reservat a les instal·lacions esportives de la ciutat. Tanmateix, Viladrich assegura que la idea és que tot el recinte s'acabi adaptant a les necessitats dels visitants. Així, Xandri assegura que el consistori seguirà atent a les demandes i al balanç de cada temporada.