L'actuació de reasfaltat iniciada el 5 de juny passat ja es troba en la fase final. La intervenció ha anat a càrrec de l'empresa M. i J. Gruas i s'ha efectuat per etapes en uns tres quilòmetres aproximats de calçada. Així, ha comprès des de l'entrada a la població per la car-retera de Bassella fins a la zona del polígon industrial.

L'obra ha tingut un cost de 400.000 euros i ha estat finançada pel Servei Territorial de Carreteres de Lleida, ja que es tracta d'una competència pròpia de la Generalitat. El cost d'asfaltatge i el de desplaçament de maquinària han estat els més elevats. Tanmateix, l'actuació ha aconseguit resoldre la inquietud que tenia el consistori solsoní des de fa uns anys, segons assegura David Rodríguez, alcalde de Solsona.

El Servei Territorial de Carreteres de Lleida ja era conscient del deteriorament que presentava la travessia de Solsona i en «tenia prevista la rehabilitació», segons assegura el cap del servei, Jordi Benet. De fet, l'administració elabora una planificació, que plasma l'estat de les vies del territori a partir d'uns paràmetres, i aleshores intenta establir actuacions per tal de pal·liar mancances concretes. La travessia solsonina és una artèria que presentava desperfectes destacats, «sobretot des de l'entrada a la ciutat per la via de Bassella fins a la rotonda de davant del portal del Pont», afirma Benet. La rehabilitació havia de realitzar-se l'any passat, però per motius pressupostaris va quedar ajornada, segons fonts del servei territorial. Per tant, la infraestructura s'ha tirat endavant un cop s'ha comptat amb una partida pressupostària disponible.

Benet explica que la comarca del Solsonès no exigeix intervencions reiterades quant a carreteres, ja que «l'estat és bo», i destaca la rehabilitació al tram des de l'entrada de Solsona fins a Biosca tot just efectuada fa dos anys. No obstant això, l'organisme qualifica l'obra «d'important i necessària», tot i les molèsties que se n'hagin pogut derivar. «Quan es fa una actuació en una travessia sempre hi ha molèsties», assegura el cap del servei.

Satisfacció a l'Ajuntament

El consistori valora amb gratitud el condicionament de la travessia de la ciutat. En aquest sentit, el batlle afirma que hi ha hagut sempre molt bona sintonia amb el Servei Territorial de Carreteres de Lleida, com ja van tenir en l'obra de la rotonda de la Sisa.